Mi a véleményetek a mostani generációról? lent.
Nektek mi a véleményetek a mostani 14-18 éves korosztályról?
Negatív hatással van rájuk a mostani digitális okos telefon technológia?
miért facebook függők, és nincs semmi érdeklődési körük?
miért nem érdekli őket egy szakma sem?
ennyire ellett cseszve ez a korosztály?
"Negatív hatással van rájuk a mostani digitális okos telefon technológia?"
Nem.
"miért facebook függők, és nincs semmi érdeklődési körük?"
A facebook függőség nem csak őket terheli és ez egy komplexebb kérdés.
A nincs semmi érdeklődési körül nem egészen igaz, de sokkal kevésbé érdeklődőek a mai gyerekek. Ezenfelül elég gyorsan ráunnak szinte mindenre.
Mint mindennek, a digitális világnak is megvan a jó és rossz oldala is. Sokkal könnyebben kommunikálunk, bárkit elérünk pillanatok alatt, de van nem egy hátránya is: függővé tud tenni, a személytelenség miatt bátrabbá tesz (lásd egy kommentszekció politikai témájú poszt alatt) és elszigetel, hiszen mennyivel egyszerűbb a gép előtt beszélni, mint élőben.
A legynagyobb probléma a jelenlegi generációval szerintem, hogy nincs előttük cél, nem látnak előrébb az orruknál. Mivel egyre nagyobb kényelemben élünk, vannak, akik sose tudják meg, hogy miylen az, amikor valamire nincs pénz. A mai korban nagyon sok gyereknek a feneke alá van tolva minden.
Egy példa: Nemrég, pár 10 éve még, ha rossz voltál az iskolában, a tanítótól kaptál egy pofont, és ha ezt elmondtad otthon, kaptál még egyet. Jelenleg, ha kapsz egy rossz jegyet, a szülők már mennek is a szegény pedagógushoz, hogy a mi kis fiacskánknak nem lehet ilyen jegyet adni, és gyakorlatilag megtámadják a tanárt. Amit a gyerek mond, azt elhiszik, és biztosan minden más ember a rossz, nem a gyerek.
Én nagyon hiányolom a fiatalokból a tiszteletet az idősebbekkel szemben. Olyan mértékű a mai világban az egoizmus, hogy azt rossz nézni. Gyakran látom, hogy a buszon a gyerek két helyet foglal el, mert a táskájának is szüksége van egyre, miközben az idősek állnak. (Persze, láttam ezt már fordított felállásban is, úgyis elszomorító)
Nagyon kényelmesek és egocentrikusak lettünk, a saját jólétünk az első, az empátiának néhol már csak a maradványait tudjuk felfedezni. Hiányzik a tisztelet, együttérzés, és biztos vagyok benne, hogy a digitális média is hozzájárult, hogy ennyire elszemélytelenedjünk.
De nem tudnák mértékkel használni pl az okos telót?
Mindennek megvan a maga helye, és ideje.
Én pl diákmunkán 3 műszakban dolgoztam a nokia 3410-es ért annó, szóval ők ezért nem becsülnek senkit és semmit, mert ennyire elvannak kényeztetve?
2
Tehát akkor sok gond csökkenthető lenne ha az oktatásba bevennék azt, hogy hogyan kell normális, egészséges gyereket nevelni és fejlesztenék az gyerekek empátiáját is.
Így talán még az iskolai bullying is csökkenthető lenne. Ahogyan a gyerekek mentális egészsége is javítható lenne.
3
Ma már nagyon mások a körülmények. De igen fontos probléma az elkényeztetés és a szülők értékrendje is. De sokszor előfordulnak problémák a leterhelésből is. Nem egy olyan gyerek van akinek szinte semmi szabadideje nincsen mert minden napra van valamilyen iskolai elfoglaltság betervezve és mindenféle egyéb programok. Esetükben elég gyakoriak már fiatalkorban is a különböző mentális gondok.
Az én unokaöcséim sokkal érettebbek, mint amilyenek mi voltunk tizenévesen. Nem látom rajtuk azt sem, hogy telefon-függőek lennének, csak használják, hiszen a mindennapjaik része.
Viszont sosem láttam őket olyan felszabadultan játszani, gyerekkort megélni, mint amilyen nekünk volt. Sokkal szűkebbre vettük a korlátaikat, hiába szabadabbak azokon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!