Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a 15 éves +...

Mi a véleményetek a 15 éves + 38 éves kapcsolatáról? Avagy miért lesz más a biológia tanár-diák kapcsolatban? Elgondolkodtató kérdések, lejjebb írom a részleteket -

Figyelt kérdés

[link]

1, a pedofília akkor pedofília, ha biológiailag fejletlen, azaz serdületlen egyedhez vonzódik valaki. ezt állandóan elfelejtik jól értelmezni. tehát elvileg még csak nem is korhoz kötött, de rendben, a jog meghúzta a vonalat 14 évnél.

2, igen, nagy a korkülönbség, na de tudunk sokkal nagyobbakról is, ez önmagában nem érv

3, a 15 éves már nem nevezhető serdületlennek, biztosra veszem, hogy teljes mértékben kialakultak nála a másodlagos nemi jellegek, azaz nincs miről beszélni

4, a törvény is 14 évben határozta meg a beleegyezési korhatárt, és ez így rendben is van szerintem.

ne legyünk ebben se naívak, egy 16 év körülinek általában már rendszeres szexuális élete van, de már jóval korábban is belekóstolgatnak ebbe-abba.

5, ha tanár (nevelő stb) valaki, miért lesz hirtelen mégis serdületlen a 15 éves? én ezt nem tudom értelmezni...

6, sokszor jönnek, a "befolyással", de ez megint a poroszos iskolarendszer sajátossága, jobb helyeken nem is értik, miért beszélünk alá-fölérendeltési viszonyról.

arról ne is beszéljünk, hogy a mai 15-16 éveseknek azért van olyan egójuk általában, hogy nem igazán működik ez az elgondolt hierarchia.

7, végül: ne legyünk álszentek, hány olyan esetről tudtam utólag, már idősebbként, amikor nyári táborokban a 14 évessel volt dolga a tanárnak, és nemtől függetlenül, még olyat is ismertem, aki fiúként 13 évesen a tanárnénivel vesztette el a szüzességét. csak ugye régebben erről nem is beszéltek, de pedig léteztek ilyen dolgok mindig. a különbség annyi, hogy most sokkal inkább kiderül, főleg mert az illető nem is titkolja (ahogy itt is történt)

Mit gondoltok? nem védek senkit, nekem se kutyám se macskám egyik fél se, csak a logikát nem értem az egészben.

A jog miért tekinti másképp az embert, ha tanár. Miért lesz pedofíl, míg ugyanilyen felállásban, de nem tanárként teljesen rendben lenne?

A biológia az biológia, a fejlettség pedig nem függ se tanárságtól se diákságtól, ehhez képest egyes cikkek már szexuális erőszakról is beszélnek.

Valaki érti ezt? Ha nem a tanára lett volna, akkor a 15 éves srácnak a 80 évessel is lehetett volna szexuális kapcsolata, és a jog szerint teljesen rendben lenne.

(és én se vagyok álnaiv, amikor a sugardaddyk és sugarmammyk korszakát éljük ... nem kirívó esetek, de ez egy másik téma)

Most akkor hogy van ez?

2023. febr. 18. 08:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
25%

1: Nem. A pedofília valójában a serdületlenséghez vonzódás. Az egyedhez vonzódás teljességében nem lehet serdületlen, mert mint egyed, fizikai testben létező, annak szintjén lévő formákat, aspektusokat is felvesz. Egy 6 hónapos embrió is inkább lányos, ha lány, mintsem fiús. És ez nem korlátozódik a kinézetre. S mint ilyen, mi ha ugyancsak van bennünk ember, ehhez úgy is viszonyulunk, nem csak ösztön szinten, genetikailag, de mentálisan, pszichológiailag is.

2: A korkülönbség egyáltalán nem számít. Az elme abszolút formációja számít kizárólagosan. Ha egy 1000000000 éves lényt egy géppel beraknánk egy baba emberbe, akkor ő sem tudna beszélni, se semmit. Még gondolkodni se, mert az 1 hónapos csecsemő agy, annyira fejletlen, és mint végső szűrő, az elméjének nagy korlátot ad.

Van minden fajban egy speciális sajátossága, egy plusz árnyalata a személyiségtorzulásnak az agy állapotából származóan. S az embernél, aki kb 2 percig él, ez erősen látszódik a fajon belül. Ezért is érezhető már nagy különbségnek az is, mikor egy élete 40%át leélt, kapcsolódni vágyik egy élete 55%át leélttel.

De a valóságban ez is csak egy tényező. Egy egészséges, önismeretet gyakorló 24 éves lehet sokkal tapasztaltabb az életben, mint egy szomszéd marika, aki 50 évesen nézi a tv-t munka után. (Sőt....)

A lényeg, hogy minél inkább összhangban legyenek, ezt is a lehető legegészségeseb módon.

Maga az emberi testünk korának különbsége egymás közt, semmit sem jelent.

3: Lényegtelen. Csak pszichológiához nem értők beszélnek ilyenekről. Még emberek sem teszik ezt hivatalosan, csak amikor a betegséget kiváltó kiváltó tényezőről beszélnek, a másik ember elméjében, avagy a 30 éves laci rágerjedt a 13 és kati szőrtelenségéére, másodlagos nemi blablabla hiányára. De ez önmagában egy semmi, és még az emberi pszichológusok sem beszélnek erről.

4: Az elme nem így működik. És a szexualiás nem egy különálló létezés, a létezés nem így működik. Ez a nézőpont irreleváns és alapjaiban nevetséges, lényegtelen/információt nem adó.

(Meg hát arról ne beszéljünk, a törvény mit csinál és hogyan "gondolkodik"...)

Több száz élet megy tönkre naponta csak egy kis országban mint a miénk, mert a törvények úgy állnak hozzánk, mint egy részeges szociopa férfi a családjához a 11. század elején. "Ha életben van, akkor már nincs nagy gond, ha képes kussba megcsinálni, amit parancsolok."

6: Te sem érted. Megmutatom. "olyan egójuk általában, hogy nem igazán működik ez az elgondolt hierarchi" Ha értenéd, nem írnád ezt. Ez ugyanis nem így működik. A nagyobb az alacsonyabb befolyásolása nem egy tudatos folyamat, és nem egy dominancia harci folyamat.

Egy fejletlenebb elme, főleg olyan bolygón, mint ez, ahol szinte senki sem gyakorol önismeretet, és nem neveli az utódait, az utódok serdülőkor közepénél, amit említesz, még nagyon könnyedek. Mint egy kis gaj a tengerben. Nem bírják se elviselni, se irányítani az elméjükből áramló impulzusokat. lehet, ők a dominánsak a 40 évessel való kapcsolatban, hiába csak 13 évesek, de ezt mind a saját öntudatlan tudatalattijuk nyomására, ami születésüktől fogva irányítatlanul növekszik.

7: Természet. Isten ismeri önmagát. A természet követi önmagát. A dolgok, amik vagyunk, megteremtődnek.

Hogy van ez? Meg jog? Ne keress ésszerűséget a jogban, ahol a drogok, mérgek, csalások, hazugságok, elnyomás, személyes élettér sértése legláis, de a növények, gombák, önmagadnak lenni, a gyermeket szeretetben elhelyezni az üresség helyett, stb, illegális.

2023. febr. 18. 15:41
 22/22 A kérdező kommentje:

21- ezt soronként érdemes lenne kivesézni, de így itt regény lenne.

viszont jogilag az írásodból is az jön le, hogy sok a bizonyíthatatlan pont. az pedig büntetőjogban elég nagy baj.

az 1-es pontra én is ugyanezt írtam, nem értem, miért írtad, hogy "nem". pedofíliánál kifejezetten a serdületlenség a lényeg. egy valódi pedofílt azonnal el is riasztanak egyébként a másodlagos nemi jellegek, neki egy serdületlen gyerek kell.

+

a 3-as pont ugyan miért lenne hülyeség, szerintem nagyon is fontos, de de igen, a pszichológiában is egy mérföldkő úgymond)

aki azt írta, hogy mert a tanár azonnal tönkreteheti valaki életét, hát azért itt nagy bajok bannak, ha eleve ebből indulnk ki. csak remélni merem, hogy nem minden tanár olyan elborult elméjű, hogy élete legnagyobb öröme a diákok életének tönkretétele. már ha ez egyáltalán lehetséges a mai tizenéves generációval

de akkor játsszunk el a dologgal:

1, és ha másik iskolában tanít a tanár, akkor ugye fel se merülne még csak a gondolat se, hogy ezzel a kapcsoplattal bármilyen probléma lenne. na meg hiába is merülne fel ugye. akkor most mi ez a kettősség, ebben az esetben képesek lennének az emberek azt mondani, hogy már érett a 15 éves?

2, és szintén fordítsuk meg a nemeket: ha a 38 éves tanárnéninek lenne egy nyári kalandja a 15 éves fiú diákjával? apuka repkedne a boldogságtól, hogy milyen vagány fia van. és szerintem nem is annyira alaptalanul, valamit csak tudhat, ha a srác kellett a nőnek ...

3, sokan azt mondják, mindegy is, hogy tanár vagy asszisztens, stb. de a büntetőjogban nincs olyan, hogy "kiterjesztőleg" kell értelmezni valamit. igenis nagyon fontos tényező megvizsgálni, hogy ténylegesen állt-e fent hatalmi és befolyásolási helyzet egyén-egyén közt. ha ez így működne, akkor a takarítónőre is kiterjeszthetnénk a jogszabály értelmezését, ami nyilván abszurd.

hát kíváncsi leszek a végkifejletre, csak szerintem így, hogy felkapta a média, már eleve meghatározott, hogy ebből csak egyféleképpen lehet kijönni.

2023. febr. 19. 07:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!