Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a 15 éves +...

Mi a véleményetek a 15 éves + 38 éves kapcsolatáról? Avagy miért lesz más a biológia tanár-diák kapcsolatban? Elgondolkodtató kérdések, lejjebb írom a részleteket -

Figyelt kérdés

[link]

1, a pedofília akkor pedofília, ha biológiailag fejletlen, azaz serdületlen egyedhez vonzódik valaki. ezt állandóan elfelejtik jól értelmezni. tehát elvileg még csak nem is korhoz kötött, de rendben, a jog meghúzta a vonalat 14 évnél.

2, igen, nagy a korkülönbség, na de tudunk sokkal nagyobbakról is, ez önmagában nem érv

3, a 15 éves már nem nevezhető serdületlennek, biztosra veszem, hogy teljes mértékben kialakultak nála a másodlagos nemi jellegek, azaz nincs miről beszélni

4, a törvény is 14 évben határozta meg a beleegyezési korhatárt, és ez így rendben is van szerintem.

ne legyünk ebben se naívak, egy 16 év körülinek általában már rendszeres szexuális élete van, de már jóval korábban is belekóstolgatnak ebbe-abba.

5, ha tanár (nevelő stb) valaki, miért lesz hirtelen mégis serdületlen a 15 éves? én ezt nem tudom értelmezni...

6, sokszor jönnek, a "befolyással", de ez megint a poroszos iskolarendszer sajátossága, jobb helyeken nem is értik, miért beszélünk alá-fölérendeltési viszonyról.

arról ne is beszéljünk, hogy a mai 15-16 éveseknek azért van olyan egójuk általában, hogy nem igazán működik ez az elgondolt hierarchia.

7, végül: ne legyünk álszentek, hány olyan esetről tudtam utólag, már idősebbként, amikor nyári táborokban a 14 évessel volt dolga a tanárnak, és nemtől függetlenül, még olyat is ismertem, aki fiúként 13 évesen a tanárnénivel vesztette el a szüzességét. csak ugye régebben erről nem is beszéltek, de pedig léteztek ilyen dolgok mindig. a különbség annyi, hogy most sokkal inkább kiderül, főleg mert az illető nem is titkolja (ahogy itt is történt)

Mit gondoltok? nem védek senkit, nekem se kutyám se macskám egyik fél se, csak a logikát nem értem az egészben.

A jog miért tekinti másképp az embert, ha tanár. Miért lesz pedofíl, míg ugyanilyen felállásban, de nem tanárként teljesen rendben lenne?

A biológia az biológia, a fejlettség pedig nem függ se tanárságtól se diákságtól, ehhez képest egyes cikkek már szexuális erőszakról is beszélnek.

Valaki érti ezt? Ha nem a tanára lett volna, akkor a 15 éves srácnak a 80 évessel is lehetett volna szexuális kapcsolata, és a jog szerint teljesen rendben lenne.

(és én se vagyok álnaiv, amikor a sugardaddyk és sugarmammyk korszakát éljük ... nem kirívó esetek, de ez egy másik téma)

Most akkor hogy van ez?

2023. febr. 18. 08:40
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

10

ez legalább érdemi hozzászólás. de amúgy hadd kérdezzek valamit: miért gondolod, hogy a tanárnak ez érdeke?

éppen ez a nagy probléma, hogy nálunk csak ilyen eleve elrendelt függőségi viszonyban tudnak gondolkodni sokan, és meglepődnének, ha egy nyugati középiskolába mennének ki. ugyanis ez nem létezik. és nem a levegőbe beszélek, hanem én tényleg tanultam 1 évet egy úgymond boldogabb ország középiskolájában, és az alap, hogy teljesen partneri volt a viszony, de pl a még nem is 17 éves osztálytársamnak a 38 éves filozófia tanárnéni volt a barátnője elég sokáig. és a lényeg, hogy ebben nem láttak semmi furát.

az is igaz, hogy a srác kinézett kb 20-nak, mert volt valami arab szála is, na de nálunk akkor is kiakadnának ezen.

de szerintem a magyar iskoláknál is nagyon megfordult a dolog, hát egy diák panasza esetén előbb rúgják ki a tanárt, ez majdnem biztos.

2023. febr. 18. 09:38
 12/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
67%

Ez torvenyileg is sulyosbito tenyezo a hatalmi helyzet

ezert nem tudjak elkepzelni a fonok beosztott kapcsolatokat sem pl.

marmint a tobbseg

ebben egyeztek meg korhatarokban ha ez a torveny ez van

modositasokat kell eloterjesztened ha valtozast akarsz

sok helyen magasabbak a korhatarok

szigorubbak is

azzal sose volt senkinek semi baja ha gyerekek egymassal paraznalkodtak, csak mert ugytunt ezt megleponek tartod masoktol "nem tudnak rola" "kizart dolog" stb.

ebbol is sokszor van nem kivant terhesseg is

"takarodj a mehembol"

ilyen propaganda abortuszparti szlogen mellett mit lehet varni? szerintem eleg durva

ezt csak mellekesen jegyeztem meg

2023. febr. 18. 10:33
 13/22 A kérdező kommentje:
Igen, étem, nekem már csak az a kicsit fura, hogy miért kell ennek mindenképpen hatalmi helyzetnek lennie?
2023. febr. 18. 10:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy annak kell lennie? Az. A tanár fenyegetheti, zsarolhatja, tönkreteheti a diákot helyzetéből adódóan. Megvan rá a pozíciója, eszköze, és aki gyerekkel kezd, az nyilván elég gerinctelen is hozzá.
2023. febr. 18. 10:46
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
" nagy a korkülönbség, na de tudunk sokkal nagyobbakról is, ez önmagában nem érv" De, ez egy tizenöt évesnél súlyos érv. Mert totálisan kiszolgáltatott a másiknak: sem fizikailag, sem mentálisan nem képes megvédeni magát egy felnőttel szemben.
2023. febr. 18. 10:50
 16/22 A kérdező kommentje:

14

de azért látod te is, sorra azt írod, fenyegetHETI, zsarolHATJA ... oké, de eze a csupa feltételezés tehát hogyan tud bebizonyosodni?

megvan a pozíciója?

oké, nézd, nekem is van nagy konyhakésem kenyérszereleteléshez, mégse szúrom le a szomszédot. pedig a lehetőség itt van.

ezért írtam korábban, önmagában az esetleges lehetőség tényleges alkalmazásának bizonyítása hogy tud történni?

jó hát értem én a nagy felháborodást, csak továbbra is sok ellentmondást és logikátlanságot látok.

2023. febr. 18. 10:59
 17/22 A kérdező kommentje:

15

de miért állítasz ilyet? tudok az ellentettjére is példát, amikor a diákok kezdtél el zsarolni a tanárt (teljesen alaptalanul, csak ugye felfedezték a lehetőséget, hogy úgyis nekik hisznek, ha már ketten állítják). a tanár egyetlen szerencséje csak az volt, hogy az első pillanatban rohant a rendőrségre és végül lebuktatták a 2 diák a pénz átadásakor. de ha nem kapcsol a tanár, akkor valószínű leültetik 10 évre.

ezzel csak azt akarom, hogy na azért ők se angyalok ám sokszor ... nem tennék olyan egyértelmű kijelentést, hogy mert garantáltan kiszolgáltatottak. ugyanis konkrétabban több lehetőség van a kezükben a visszaélésekre, mint a tanáréban.

2023. febr. 18. 11:03
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

A hatalmi helyzet miatt én is azt mondom, hogy ez rossz.

Hatalmi helyzet az pedig van nálunk.

Majd, ha a helyzet változik, mint külföldön - akkor lehet korrigálni a törvényt.

2023. febr. 18. 11:20
 19/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

#17 nem csak ha bunteny tortenik akkor sulyosbito

illetve ha kiderul ami nem legalis

#16 nem csak ilyen hatalmi helyzetek vannak visszelhetnek sokmindennel penzel, ingatlannal, ingosaggal (ertektargyak) de akar pontosan amirol reszben szo van hivatali dolgokkal is

csalad, szulo, nevelo is hatalmi helyzetben van de rokon is kerulhet ilyen helyzetbe

szoval te ugy tartod ami kerdesed hogy ha 14 vagy tok mindegy hany eves "szulni es taplalni" kepes kiskoru "beleegyezik" akkor teljesen rendben van a hatalmas korkulonbseg is?

csakhogy valakik felnotteknel se tartjak normalisnak

2023. febr. 18. 11:52
 20/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
83%

#19 nem semlegesen akartam irni szoval "nemzokepes"

fiura is igaz

de ha van gyerek fel kell nevelni el kell tartani

es ha hagyomanyos dologrol van szo, kulonbozo nemuek szerelmerol ott a gyerek is kepben van foleg hogy testi kapcsolatokat is emlegetsz

nem platoi varakozast amig felno...

szoval emiatt is aggodnak 2 kiskoru eseteben is, akkor egyiknek sincs jovedelme

aztan vannak azok akik 40ev fellett sem keresnek, de gyereket azt csinalnanak, de nevelni mar nem

nonel is elofordul hogy rosszabb mint egy rossz apa

de ha csak arra gondolsz "hagy elvezzek ki az eletet" (semmi csaladtervezes) az is egy mas tema

2023. febr. 18. 11:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!