Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Pesten jobb élni vagy vidéken?

Pesten jobb élni vagy vidéken?

Figyelt kérdés
Tudom,emberfüggő,de kíváncsi vagyok a véleményeitekre!
2008. dec. 26. 16:46
1 2
 11/17 anonim válasza:
100%

Szerintem egy pestközeli kisebb település az ideális, ahonnan viszonylag hamar be lehet jutni pestre, akár tömegközlekedéssel is. Így megvan az embernek a nyugalom, a csend, családi ház, stb., de pest is közel van, ahol megvan minden.

Pl. székesfehérvár is jó ilyen szempontból, mert autópályán nem kell egy óra, hogy pesten legyél, szal könnyű oda járni dolgozni, iskolába, meg akárhova.

Az a baj, hogy ebben az országban minden pesten van, nehéz kikerülni.

Én semmiképp nem tudnám elképzelni, hogy ott éljek pl. 40m2-en egy panelban...

2008. dec. 26. 23:32
 12/17 anonim ***** válasza:
96%

Mi a II. kerületben lakunk és nagyon szeretek itt élni. Zöldövezet, csend, tiszta levegő, közbiztonság, mindenki ismer mindenkit a környéken, a boltos néni tudja, hogy melyik felvágottat szoktam venni, stb. Ugyanakkor ha le akarok menni a városba, akkor az is csak kb. 10 percembe telik.

Korábban az aglomerációban laktam, és pl. most a MÁV sztrájk idején biztos megőrültem volna.. Poros kis város, jó volt ott gyereknek lenni, de tinédzserként már untam volna.

2008. dec. 27. 00:13
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én Salgótarjánban lakok és semmiképpen nem mennék Pestre lakni. Nem sok minden történik itt (nincs tüntetés, bankrablás, stb.)a levegő is tisztább és vihar sincs. Ebben az évben egszer voltam Pesten osztálykirándulás miatt.
2008. dec. 27. 00:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Pest közeli kis településen lakok. Egyre többen költöznek ki hozzánk, illetve a környező hasonlóan kicsi településekre. Csend, nyugalom, jó levegő. És kocsival max. fél óra alatt be lehet érni, mondjuk a Hősök terére. Viszont mindenképp függünk Budapesttől, mert az emberek legalább fele ott dolgozik, ott van munkahely, illetve az országos(vidéki) átlagfizetéshez képest magasabb a fizetés is, ami azért fontos szempont.

A fehérvári válaszolónak: Székesfehérvár vidéki város. Ugyanúgy vidék, mint Bivalyb@sznád-alsó. Az emberek és a lehetőségek lehetnek jobbak. Vidék <> falu.

2008. dec. 27. 15:31
 15/17 Hintalow ***** válasza:
84%

Pesten lakom a 4. kerületben, nyugodt, csendes kertvárosi részben. Nem költöznék a belvárosba, de nem is mennék el máshová, mert szeretem a várost.

Nekem már székesfehérvár (a párom onnan származik) is kicsit olyan "pici"

Itt mindent megtalálok ami a boldogságomhoz szükséges, a kisebb városok, falvak nekem már túl unalmasak.

2008. dec. 27. 16:53
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én egy kis csendes bácskai kisvárosban születtem,ami akkor még falu volt,majd 4 éve Pécsre költöztem,nekem hatalmasnak tűnt a méretei miatt.Aztán a munkám idén júliusban Pestre szólított,XIX.ker,ecseri háta mögött,kertes övezet.

A legegyszerűbb,ha az érzéseimet pozitív és negatív felsorolásba gyűjtöm,úgy könnyebb:

Mellette szól:Vidéken NINCS munkalehetőség,iszonyat nagy a korrupció,csak ezt az emberek többsége nem meri beismerni.Ha nincs az adott munkahelyre bombabiztos belső kapcsolatod,akkor hiába jelentkezel.Pesten kinyitom az Express-t,vagy felmegyek a netre,és jönnek a munkalehetőségek,csak győzzek válogatni,és mind normális fizujért,bejelentve(persze vidékhez képest).Rendezvények tengere,ami itt van,és ahhoz képest,hogy a főváros,ezt egyáltalán nem mutatják az árak,vidéken ugyanilyenek a belépők,és kevesebb a fizu.Rengeteg szórakozási lehetőség van,vidéken még a nagyobb városokban csak-csak találsz(mondjuk Pécsett 25 éves létemre fél évig kerestem,mire értelmes táncos,korosztályomnak megfelelő konszolidált helyet találtam.Az igényeim nem voltak nagyok,csak annyit szerettem volna,hogy ne az unásig ismételt "hejderutyutyu" menjen,hanem az én gyerekkorom slágerzenéje),de ez "faluhelyen" veszett ügy.

Ami ellene szól:Mocsok van,Kispestről járok a Camponába dolgozni,BKV-val,inkább hagyjuk.Az emberek,ha elesel,képesek keresztültaposni rajtad,észre sem vesznek.

A tüdőm kikészül a szmogtól,halláskárosodásom van a rengeteg autótól,és borzasztóan drágák a létfenntartáshoz szükséges eszközök(albérlet,lakás,víz,gáz,villany,bérlet).Pécsett 75m2-es cirkofűtéses vadiúj lakásunk volt,amiért 55 ezer ft+rezsit törlesztettem,Pesten 20m2-ért törlesztek 50ezer+rezsit.

Összegezve:Munka és szórakozás szempontjából Pest százszor jobb,de én vidéki lány maradok,mert sztem az igazi túrós rétes,csak otthon igazi túrós rétes,a pesti még ha anyám is süti,utánzat...

B.U.É.K

2008. dec. 27. 17:02
 17/17 anonim válasza:
80%

"Mellette szól:Vidéken iszonyat nagy a korrupció,csak ezt az emberek többsége nem meri beismerni..."

Ez nem egészen így van, pesten is van korrupció bőven elég ha a bkv ellenőrökre, parkolóőrökre, önkormányzati dolgozókra gondolsz. (ez hungarisztán...)

2008. dec. 27. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!