Eckhart Tolle milyen hatással van az emberekre? Akik ezzel foglalkoznak, miért hiszik ezt hogy ők jobban a mostban élnek mint mások? Egy csomó ember a mostban él a Tolle nélkül is, és a Tollésok nagy része pedig le van ragadva a múltjában.
Vagy ezek privát facebook csoportokban vannak leírva? Mert valahogy aki ezeket írogatja-megosztogatja, sok mondja hogy ő ki tud kapcsolni mindent, de jön valami ami neki rossz, és kiderül hogy épp ő nincs a jelenlétben.
Teljesen összekavarják néhányan a helyzeteket, megoldhatatlanná tesznek egyszerű dolgokat. De hogy kell akkor hogy működjön? Köszi
Nekem a zen meditáció ami bevált.
Reggel ébredés után egyenes háttal ülök egy speciális székbe (amit én csináltam, egyébként kárpitos vagyok). Persze bármilyen más ülő pozíció is megtenné (seiza, törökülés stb) a lényeg az egyenes háton, és a köldök előtt összeérő kezeken van.
Tehát egyenes háttal figyelem a légzést, és a külvilágból érkező hangokat. Ha bármi gondolat "elvisz" és észreveszem akkor újra visszatérek a légzés + hangok figyeléséhez (tehát a tudatos jelenlétbe). Ezt reggel 50 percig.
Emellett gyakorlok sétáló meditációt is. Ez egy 3 kilométeres út (mindig ugyanarra megyek) és ilyenkor a hangokat (kutyaugatás, zörgések stb) használom arra hogy minél inkább a jelenben tudjak maradni.
Voltak időszakaim amikor napi 3x50 perceket végeztem a ülőmeditációkat. Így visszatekintve az jóval hatásosabb volt. A lényeg hogy az ember egyre inkább a jelenbe tud maradni, anélkül hogy elszállna a gondolatokkal. Idővel szinte bármilyen élethelyzetben alkalmazni lehet. Azt lehet észrevenni hogy átlagban stabilabban a jelenben tud maradni az ember.
Azt hogy hol van ennek a vége azt nem tudom. Kb ilyen 5 éve gyakorlom.
Egyébként régen találtam egy videót a zenről:
(Pl én ez alapján kezdtem el az egészet.)
Lehet kicsit félre érthetően fogalmaztam # 12.
Még én sem tartok ott hogy bármilyen gondolatot tetszés szerint meghaladjak. Viszont erre törekszem, mert ez szerintem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!