Eckhart Tolle milyen hatással van az emberekre? Akik ezzel foglalkoznak, miért hiszik ezt hogy ők jobban a mostban élnek mint mások? Egy csomó ember a mostban él a Tolle nélkül is, és a Tollésok nagy része pedig le van ragadva a múltjában.
"Akik ezzel foglalkoznak, miért hiszik ezt hogy ők jobban a mostban élnek mint mások?"
Amikor elkezdenek ilyen spirituális dolgokkal foglalkozni, sokan elkezdik többnek-jobbnak képzelni magukat a hétköznapi embernél. Mert hogy ők átlátnak a dolgokon, meg ő a mostban élnek, míg bezzeg a Józsi a hatodikról, aki azt sem tudja, mi az a jelenlét.... ezt hívják úgy, hogy spirituális egó. Igazából ez pont ellentétes azzal, amit ezek a megvilágosodott guruk hirdetnek, de nagyon sokan beleesnek ebbe a hibába.
1
Igen tényleg, és az a vicces hogy még a Tolle is erről beszél a videóiban, hogy ez alapján ne képzeljék magukat többnek, és ne mondogassák hogy bezzeg ők mostban vannak, te meg nem.
És mégsem veszik észre pedig benne van a videóban.
A legtöbb ember ezekkel van elfoglalva: jaj, mi fog holnap/jövőhéten...stb..történni? Jaj, miért így cselekedtem, ha okosabb lettem volna...stb.
Első példa az a jövő, a második a múlt. Tehát, nagyon sokan tényleg nem a jelennel foglalkoznak. Nem élik meg az adott pillanatot se.
Hallgassatok nyitott füllel, és figyeljetek.
Ti vajon (gondolataitok) a napotok hány százalékában vagytok a mostban?
5. Az aki nekem a Tolléról beszélt, tulajdonképpen eltartják, van egy kamu munkahelye, nem igazán gondolkodik mert mások intéznek helyette mindent. Szóval így könnyű a jelen henyéléseiről beszélni, ha mindent mások csinálnak helyette, és ha valami nem jön össze majd eltartják.
Vannak más ismerőseim akik szereti a Tollét, de nem beszélnek róla folyton, csak be van jelölve náluk facebookon. Ők sikeresek is, és nem oktatnak ki másokat, sőt még gondolkodni is lehet velük. Csak valahogy egyre több az olyan aki kioktat másokat és már megoldani se lehet semmit, mert ha azt mondod holnap be kell fizetni a csekket rögtön le vagy minősítve, hogy az nem a most.
Nekem személy szerint agyideggörcsöt okoz és tikkel tőle a szemem, de másra lehet, hogy jobb hatással van.
Pedig abszolút érdekel a spiritualitásnak ez az ágazata, de Tolle nekem teljesen Szabó Péter kategória. Egy bohóc, aki ezeréves klisékkel haknizik, csak kicsit hangzatosabban fogalmazza meg, és akkor az egyszerűbb emberek már odáig vannak tőle.
A gondoltok azok amik elviszik az embert a jelenből. Akik viszont meditálnak, gyakorolnak, azok le tudnak választódni a gondolatfolyamokról - ezáltal átélve tudatosan a jelent.
Tegyük fel ha holnap a fogorvos húzná az egyik fogatokat, akkor ma este tudnátok nézni a csillagokat az égen? Vagy a felhőket? Át tudnátok élni tisztán a jelent? Vagy a holnapi nap előre horror mozit gyártanátok le?
Hát kb erről szól a jelenlét. Aki elég gyakorlott az bármilyen gondolatot képes meghaladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!