Magyarok szoktak úgy köszönni, hogy távesz báktáló?
Figyelt kérdés
Utcán, Messengeren, Interneten, Multi játékokban?
Vagy egyáltalán sehogyan sem. Mert haverjaim azt mondják, hogy van 1-2 olyan fehér bőrű ismerősük aki így köszönget. Egyik inkább csak néha játékokban, közösségi oldalakon. Meg néha poénból a barátainak. A másik meg gyakran minden szituálcióban. Elvileg az akcentusukon sem hallani semmi olyat ami arra utalna, hogy romák.
2022. nov. 19. 20:12
1/8 anonim válasza:
én csak olyanoktól hallom akik sokat mozognak cigány körökben
2/8 anonim válasza:
Még romákat se hallottam így köszönni soha.
4/8 anonim válasza:
Én sokszor látom, hogy fehér bőrű fiataloknak is minden 2. szava a more, amiről azt sem tudják, hogy cigányembert jelent. De ha ők annak érzik magukat, hát ki vagyok én, hogy beleszóljak.
5/8 A kérdező kommentje:
A more az más tészta. Azt már lassan a magyarok többsége is használja. De ez a baktalo tényleg új dolog most nekem.
2022. nov. 19. 21:26
6/8 anonim válasza:
Nem nagyon szoktam olyat hallani
7/8 anonim válasza:
Persze, tradícionális magyar nagynemesi köszöntési mód, a turulmadár hangját utánoztuk vele miközben a csodaszarvast kergettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!