Külföldön élő magyarok, ti szoktatok köszönni, amikor más magyarokkal találkoztok?
És honnan tudod, hogy magyar?
Nem szoktam ráköszönni idegenekre külföldön, akkor sem, ha hallom, hogy magyarul beszélnek. Nyilván nem azért vannak ott, mert velem szeretnének ismerkedni :)
Volt, hogy már valaki utánunk szólt. Mi turisták voltunk, ő ott élt. Gondolom, hiányzott már neki a hazai szó :) Kicsit beszélgettünk vele, aztán mentünk tovább.
Attól függ. Európán belül nem, de ha a világ végén hallok magyar szót, akkor oda szoktam köszönni, feltéve, ha szimpatikus az illető.
Épp most volt, hogy egy évig nem találkoztam magyarral mikor meghallottam a magyar beszédet, először megörültem, de utána rájöttem, hogy tipikus proli magyarok, valami baromságon vitatkoztak, úgyhogy inkább csak gyorsan leléptem onnan.
Bécsben nem nehéz magyar szót hallani, fura lenne ha mindenkinek köszöngetnék. Korábban ugyan ez volt mikor Londonban éltem is, a környéken sok magyar élt, így ott sem köszöngettem nagyon, bár szituáció függő. Csak úgy nem állítok oda valakihez a buszon, hogy "szia, hallom magyar vagy,"
Viszont ha ez pl Dél-Amerikában történik, vagy valahol nagyon messze ahol sok esélye nincs akkor lehet hogy odaköszönnék ha szimpatikus az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!