18 év alatt nem adják ki az energiaitalt, szabályos?
Figyelt kérdés
A cbaban voltam venni egx Adrenalin energiaitalt! Fizetnék, a kasszás azt mondja nem adhatja ki mert 18 év alattiaknak nem adhatnak! Mondom 17 vagyok, de január 9.-én 18-at betöltöm, oda adtam a személyit, azt mondja nem érdekli, amíg nem vagyok 18 nem adhat! Ez szabályos? Nincs is ilyen törvény! Nem alkoholt, nem cigit akartam venni2022. nov. 18. 14:18
1/17 anonim válasza:
Szabályos.
Miért gondolod, hogy ha "mindjárt" 18 leszel, az egyenértékű azzal, hogy elmúltál 18..???
LOL
2/17 anonim válasza:
Ez érdekes. Kávét vehet 18 alatt? Akár dobozosat, akár egy duplapresszót a büfében?
3/17 A kérdező kommentje:
De az ismerős vásárlók gyerekei 11 éves létükre megkapják, mert a pénztáros ismeri a gyerek szüleit
2022. nov. 18. 14:27
4/17 A kérdező kommentje:
#2 ez érdekes, vettem egy doboz dolce gusto kávét, azt gond nélkül oda adják, azért 3 olyan kapszula kávé sokkal károsabb mint egy adrenalin energiaital
2022. nov. 18. 14:28
5/17 anonim válasza:
6/17 anonim válasza:
Nem tudtam ilyen rendeletről, ami szerint 18 éves kor alatt ne adhatnának el energiaitalt. Ha viszont van ilyen, akkor teljesen szabályosan járt el a pénztáros, hiszen nem töltötted még be.
7/17 A kérdező kommentje:
De ez ma reggeltől van így, voltam 9kor ott akkor semmi, utána 13kor már kivolt téve a tábla!
#5 CBA
#6 ha van ilyen törvény akkor igen, én ilyenről nem tudok, hiába olvastam utána, csak volt egy terv hogy bevezetik de már 10 éve, nem vezették be! Így szerintem nem szabályos
2022. nov. 18. 17:10
8/17 anonim válasza:
9/17 A kérdező kommentje:
Igen ott, de azt írja szeszes italait nem ajánlja 18 éven aluliaknak! Mivel szeszesital is rendelhető ezért van kint a figyelmeztetés! Pl ha Tesco online bevásárlásnál akarok venni energiaitalt semmi
2022. nov. 18. 17:23
10/17 A kérdező kommentje:
2022. nov. 18. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!