Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A tibeti kultúra és a kínai...

A tibeti kultúra és a kínai kultúra tényleg eltér, és két különálló népről/nemzetről beszélünk?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy Tibet régen független volt, sőt, a középkorban hasonló birodalom volt, mint a Mongol Birodalom. Gyakorlatilag nehézségek nélkül rohanták le a szomszédos országokat. Azt is tudom, hogy a tibetieknek saját nyelvük van, és a buddhizmusuk is különbözik a kínaitól.

Az interneten olvastam, hogy a tibetiek nem kínaiak.

Ebben mennyi az igazság?

2022. okt. 10. 17:53
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

#10.

Kína nem mindig nézett ki úgy, ahogy most. Volt idő, amikor Tibet független volt és még nagyobb, kb. akkora méretű, mint az akkori Kínai Császárság. Volt idő, amikor az ujgur területek is függetlenek voltak Ujgur Birodalomként.

A határok változnak, a népek, nemzetek csatáznak.

2022. okt. 11. 14:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!