Szеrintetek lenne értelme létrehozni egy különálló Balaton megyét?
A balaton-parti városok mind összefognának, és létrehoznák ezt a megyét, amivel sokkal jobban járnának, mint a mostani helyzettel, mert különösen Somogy csak visszahúzza a déli partot. Hihetetlen, hogy a déli part lakóinak Kaposvárhoz tartoznak, hiszen Kaposvár jóval színvonaltalanabb.
Az új megye központja lehetne mondjuk Siófok, Keszthely vagy Balatonfüred.
Ez a kérdés tisztán elméleti, senkit sem akarok vele megsérteni, tényleg csak véleményekre vagyok kíváncsi.
1. Kaposvár egyáltalán nem rossz hely. Igaz van pár cigány ott, de hát mindenhol. Továbbá az hogy Kaposvár fejletlen, attól nem húzza le a déli part színvonalát.
2. Nem teljesülhetne az elképzelés, ugyanis egyik megye sem mondana le a legtöbb pénzt hozó területről. Továbbá nem lenne egységes megegyezés arról, hogy mi legyen a megyszékhely. Mindegyik megyerész a sajátjáét akarná (szerintem). Pluszba még az, hogy Siófok, Keszthely és Balatonfüred sem akkora szerintem, hogy eltudhasson vezetni egy ilyen nagy megyét.
3. Semmelyik rész nem egyezne bele, ugyanis az északi-és a délipartnak is megvan a sajátosságai/kultúrái. Szinte egy külön "nemzet". Ez csak jelképesen mondom, természetesen mindegyikük magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!