A tibeti kultúra és a kínai kultúra tényleg eltér, és két különálló népről/nemzetről beszélünk?
Hallottam, hogy Tibet régen független volt, sőt, a középkorban hasonló birodalom volt, mint a Mongol Birodalom. Gyakorlatilag nehézségek nélkül rohanták le a szomszédos országokat. Azt is tudom, hogy a tibetieknek saját nyelvük van, és a buddhizmusuk is különbözik a kínaitól.
Az interneten olvastam, hogy a tibetiek nem kínaiak.
Ebben mennyi az igazság?
"Az interneten olvastam, hogy a tibetiek nem kínaiak.
Ebben mennyi az igazság?"
A tibetiek nem kínaiak. Csak kínai állampolgárok, mert a folyóik miatt a kommunista Kína bekebelezte Tibetet.
#3.
A tajvaniak kínaiak. Történelmi politikai okokból független ország. Amikor volt a kínai forradalom, akkor a Kuomintang csapatait ide szorították ki a kommunisták. Eredetileg császári birtokok voltak itt.
#4.
Akkor kb. hasonló a helyzetük, mint a székelyeknek?
#7.
Mondjuk a kurdok, ha jól tudom szintén nem törökök, hanem a szemita népekkel, különösen a zsidókkal, de az arabokkal is erős rokonságot mutatnak, ahogy más a termékeny félhold északi részén élő népekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!