Ateistának lenni/amellett kitartani csak a nagyon erős lelkierővel rendelkező embereknek ajánlatos?
11
Értem, elfogytak az érvek. :)
De mondd már el, miért is nekem kéne bizonyítanom, ha szerintem NEM létezik.
Vagy azt is mondd el, hogy kötjük az ebet a karóhoz, és mindenképpen teremteni kellett a világot, akkor a világ teremtőjét ki teremtette? És a teremtő teremtőjét? Semmiből lett isten? Hoppá!
13
Tehát a létezésük bizonyították.
14
Ezeket már bizonyították, és rengeteg egyéb dolog létezését még nem. És amíg az említett dolgokat nem bizonyították, addig lehetett mondani, hogy "de hát a föld lapos, te dinka, ha gömbölyű lenne, lefolyna róla a óceán"
16
Nem a középkorban vagyunk már, bogaram, elegendő rálátásunk van a világra. Isten létét semmi sem támasztja alá. Semmi, nulla, zéró. Ja igen, gyenge vagyok, brühühü...
Kérdező!
Nyilatkozhatnál, hogy egyáltalán a kérdésedhez kapcsolódik e az itt folgyó "vita"
Mert mert szerintem pl. az eredeti kérdés másra vonatkozik:
Lelki terhetk mindenféle embert érnek: hívőt és ateistát egyaránt.
A hívő ember számára a hite segítséget jelent ezek feldolgozásában. Tehát a kérdés az, hogy a hit támasza nélkül, hátrányban vannak-e a lelki bajok feldolgozásában az ateisták.
A szakrális tanítások elfogadásához nagy bátorság kell, és sok erő a betartásukhoz.
Én úgy érzem sok esetben az ateisták érveléséből (nyilván főleg azokkal találkozom, akik kényszeresen szükségét érzik lehülyézni a hívőket), hogy az alláspontjuk hangoztatása valójában önigazolás, mellyel a szakrális tanításokkal járó felelősség vállalásához szükséges bátorság és kitartás hiányát próbálják maguk elől leplezni. Röviden: a kényelmes utat választják, de közben tudat alatt úgy érzik, hogy ettől kevesebbek.
"kitartani csak a nagyon erős lelkierővel rendelkező embereknek ajánlatos?"
Miért ajánlatosabb az egyik mint a másik? Rengeteg szempont van és ezt ennyire leegyszerűsíteni nem lehet.
Ettől függetlenül, szerintem nem kell nagy lelkierő ahhoz hogy valaki ateista legyen. Persze előfordulhatnak olyan esetek amikor például valaki nagyon támaszkodott a vallásra és ha utána ateista lenne akkor hirtelen nem tudná hogyan is dolgozza fel a minden napi stresszt amit addig a vallással tudott kezelni. De erre többféle módszer is van. Találkoztam ilyen módszerekkel ezoterikus esetekben is, persze ott a stresszoldó módszerek bele voltak tekerve egy ezoterikus köntösbe ami miatt úgy tűnhetett hogy az adott dolog valóbban hiteles. De ha az egész mögé nézünk akkor eldobhatjuk a fölösleges akár félrevezető dolgokat és megtarthatjuk csak a hasznosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!