Vidéken könnyebb az élet?
Megfordult a fejembe hogy le költözünk vidékre Pest környékéről. De vajon tényleg lehet könnyebb az élet? Ha eladnám az itteni lakást, vennénk valahol egy házat.
Ahogy nézegettem még maradna is belőle ( nem hatalmas luxus lakás).
Tartanék haszon állatokat, termesztenék növényeket, amennyit mi fogyasztunk.
Az állattartás, növénytermesztés nem egyszerü, egyrészt sok ismeretet igényel, másrészt elég sok pénzbe kerül, harmadszor rengeteg - föleg fizikai - munka, meg az én minden napján 24 órában ott kell lenni.
Ha csak úgy odaköltözöl (mellesleg ha vidéken veszel házat, a legtöbb esetben nincs elég nagy telek, kert hozzá), nem mindenhol szabad állatokat tartani, illetve ha nem értesz hozzá, nagyon hamar elvesztesz mindent.
Meg emellett még valami munkahelyis kellene, csak gazdálkodásból nem lehet megélni.
Nem pesti, Pest környéki :)
Úgy nőttem fel, hogy volt disznónk, tyúkok, kacsák, kecskék, nyulak. Apám amíg élt növényeket termesztett, krumpli, paradicsom, paprika, retek, kb minden gyümölcs stb….
A kérdésem arra irányult hogy most vidéken így lehetséges e boldogulni. A fentiek csak saját részre, nem abból megélni. Gyerekkoromban lehetett.
Nem lehetséges, mert anyagilag kb nullára jössz ki, vagy többet költesz, mint amennyi bejön.
Háznál termelni csak annyiban érdemes esetleg, hogy tudod mi kerül bele a kajába, a boltinál meg nem.
Szerintem nem hülyeség. Nyugodtabb eletritmus, lassabb és olcsóbb élet szerintem. Sokkal könnyebb takarékosan élni, mert amúgy sincs ott a csábítás meg a nyomás hogy folyton koltekezz. Ha állataid is vannak, akkor onnantól nyaralásra sem kell költeni ;)
Amúgy meg szerintem már 2000 negyzetmeteren is össze lehet hozni nagyon jó kiskertet két főre, csak tényleg sok meló van vele, + mindent eltenni, befőzni. Meg tényleg kb muszáj novenyvedot is használni.
Gyümölcsfák vagy 5 év mire beindulnak. És tényleg drágák :/
Na de én látok sok embert akinek bejön ez az élet, legtöbbször egyiknek van hagyományos munkája is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!