Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ördögtől való a magyar...

Miért ördögtől való a magyar társadalom körében kimondani, hogy vannak hasznosabb és kevésbé hasznosabb szakmák?

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező,

Na, hát bebizonyítottad, hogy nem a kijelentésed ördögtől való, hanem egyszerűen baromságot állítasz.

Ha a világ csak és kizárólag hasznos dolgokra fektetne, csak a túléléshez szükséges termékek és sozlgáltatások léteznének, mi?:D

Én nem haszontalan szakmákra kérnék példát, hanem a "hasznos szakma" definícióját kérném tőled, mert úgy néz ki ebben tér el gyökeresen a gondolkodásunk..... mármint leginkább a tiéd mindneki másétól, de mivel te vagy a kérdező, neked kell megmagyaráznod mit is akarsz.

Szóval hogy definiálnád a "hasznos szakma" kifejezést? Ebből egyenesen következni fog a "haszontalan szakma" is.

2022. júl. 6. 09:32
 32/87 A kérdező kommentje:

A hasznosság erkölcsi kérdés is, amit nem tudok érvekkel alátámasztani. Nem tudom megindokolni, hogy miért tartom erkölcstelennek pl. átverni az embereket. Ahogy azt se tudom megindokolni, hogy miért erkölcstelen megerőszakolni a nőket. Ez nekem csak úgy jön.

2022. júl. 6. 09:49
 33/87 A kérdező kommentje:

Ti már kijelentettétek, hogy "mindenki hasznos, aki meg tud piaci alapon élni", továbbá, hogy "nincs más vetülete a hasznosság mérésének".

Szóval ti már adtatok egy egzakt definíciót a hasznosságra, amely szerint a szervkereskedő is hasznos, mert meg tud élni. Ismételten nem tudom megindokolni, hogy miért, de erkölcsileg elítéllek titeket.

2022. júl. 6. 09:57
 34/87 anonim ***** válasza:
100%

1. Ne keverj össze engem másokkal.

2. Ha nem tudod megindokolni miért tartod erkölcstelennek a nemi erőszakot, gondjaid vannak.

3. Az, hoy valaki az alapján tartja hasnzosnak a munkát, hogy kereslet van rá, azaz kiszolgálja a társadalmi igényeket, ez egy definíció. Ez pont egy definícióval több, mint amit te fel tudtál mutatni.

AMit itt összehordasz az annyi, hogy "magas lovon ülök, de nem tudom megmondani mivel vagoyk jobb nálatok, de egyértelműen jobb vagyok".

Hát ezt egyelőre helyezd fel magadnak rektálisan.

Majd ha tudsz hozni egy értelmes állítást amit alá tudsz támasztani valamilyen érvvel, akkor lehet veled vitatkozni. Amíg csak azt hajtogatod, hogy mások mennyire hülyék és erkölcstelenek, de a saját érved annyi, hogy "nem tudom, így érzem" addig ez a kérdés vitázásra alkalmatlan, esetleg provokatív, de minden esetre teljes mértékben haszontalan.:D

De gondolom azért is mi vagyunk hibásak és ekrölcstelenek amiért egy kérdéskifejtés és 30 komment alatt képtelen voltál megfogalmazni mi is a problémád.

2022. júl. 6. 10:07
 35/87 A kérdező kommentje:

"Ne keverj össze engem másokkal."

Akkor legyél szíves úgy tenni, mintha nem értenél egyet az illetővel. Mert ez, hogy kizárólag engem fikázol, erőteljesen azt sugallja, hogy csak velem van problémád.

2022. júl. 6. 10:20
 36/87 A kérdező kommentje:

"Ha nem tudod megindokolni miért tartod erkölcstelennek a nemi erőszakot, gondjaid vannak."

Mert te meg tudod indokolni? (Az nem indok, hogy a nő nem szereti, mert ettől lehet valami erkölcsös.)

2022. júl. 6. 10:21
 37/87 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én a kérdésre válaszolok, nem a válaszokra.

A nemi erőszak még csak nem is szakma egyébként, hogy a francba keverdett a témába?

De egyébként a nemi erőszak a fizikai erőszak egyik formája és minden olyan tett, amivel mások testi épségét szánt szándékkal veszélyeztetjük elítélendő. Erkölcsileg is, persze, de törvényileg sokkalta egyszerűbb.

De beszéljünk esetleg a tárgyról, ne offold a sjaát kérdésed.

2022. júl. 6. 10:26
 38/87 A kérdező kommentje:

"amivel mások testi épségét szánt szándékkal veszélyeztetjük elítélendő"

Ez egy kinyilatkoztatás, nem egy indok.

2022. júl. 6. 10:29
 39/87 A kérdező kommentje:

"De beszéljünk esetleg a tárgyról, ne offold a sjaát kérdésed."

Hát eleget beszéltem róla, de te nem voltál vele megelégedve. Szerinted nekem meg kellene indokolnom, hogy miért erkölcstelen a nők megerőszakolása, de te magad se vagy képes erre.

2022. júl. 6. 10:31
 40/87 anonim ***** válasza:
100%

Bőven eleget beszéltünk róla, pedig kvára nem tartozik a témához.

Na, inkább írd le szépen

"Hasznos szakma:" és egy általad megfelelőnek ítélt definíció.

Ha ez nincs meg, akkor igazából te magad sem tudod, hogy miről beszélsz.

2022. júl. 6. 10:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!