Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez csak engem háborít fel,...

Ez csak engem háborít fel, vagy másnak sem tetszett volna?

Figyelt kérdés

Van egy hétvégi házam, ugyan ebben a városban ahol élek.

Ez egy külterületen van, hegyoldalban, csak egy szomszéd van, a többi oldalon fák, és erdő, még a nagyszüleim építették anno.

A környék sajnos már nagyon beépült, de télen páratlan a panoráma amikor nincsenek lombok, a Dunára néz és nagyon messzire ellátni (amúgy is szép, de úgy szeretem igazán amikor kint hideg van)

A fűtés viszont csak fával megoldható.

A hétköznapi házamban elég nagy a kert, rengeteg gyümölcsfám, meg bokrom van, sokszor ültetek, kivágok ezt-azt.

A lényeg, hogy minden évben kivágok két kisteherautónyi fát, meg visszavágok fákat, és rengeteg gally/faág zöldhulladékom van.

Ezeket mindig felviszem kisteherautóval a telekre, ott kiszárad őszig, felaprítom és télen ha felmegyek néha akkor ezekkel fűtök (mindig sikerül elfűtenem mindet mert azért a gallyak hamar leégnek)

Ilyenkor pedig élvezem a párommal a panorámát az üvegajtó mögött ülve.

Ma vittem idén az első adagot, beálltam a telekre, le is pakoltam, bezártam a kapumat, és indultam volna amikor egy autó keresztbeállt előttem a földúton.

Négy megtermett férfi szó szerint kiugrott belőle, és elkezdtek kiabálni, hogy hová szórtad ki a hulladékodat, mit képzelsz stb...

Nyilván azt hitték, hogy illegálisan az erdő szélén raktam le.

Elmagyaráztam nekik, hogy a saját telkemre raktam le már ha megengedik.

Nem vettek vissza, így mondtam hogy jöjjenek vissza 10 métert a kertemig, és mutattam, hogy ott van megnézhetik, fel is apríthatják ha ennyi idejük van.

Erre egy szót sem szólva elhallgatott mind, és visszaindultak az autójukba.

Mondtam nekik, hogy semmi baj, elnézést kérünk a vádaskodásért meg a tapló stílusért, de erre sem reagáltak, csak beültek, és megfordultak, majd elmentek.

Lefelé jövet láttam hol álltak meg, épp valami kerti parti volt ott.

Elsőre arra gondoltam, hogy túl gyorsan mentem a földúton, és azért akarnak erősködni, de nem.

Teljesen megértem a problémájukat, gondolom hogy sokan teszik le azon a részen a szemetüket, én is láttam már az eredményét régebben, de nincs olyan hülye aki ezt fényes nappal csinálja egy nyitott kisteherautóval.

Ezek abszolút jól szituált, látszólag tisztességes emberek voltak, és engem kicsit felzaklatott ez a tirpák viselkedés, de főleg az hogy egy bocsánatot nem tudnak odabökni mikor én végig normálisan viselkedtem, pedig arcoskodhattam volna jogosan.

Nem vertek volna meg, nem olyanok voltak.

Rendőr hívtak volna meg visszatartottak volna ha tényleg illegális szemétlerakó vagyok.

Csak nem értem, hogy ennyi kultúra már miért nem szorult ezekbe ha már a környezetükre ennyire igényesek?

Bár lehet én reagálom túl, de úgy érzem hogy a "saját portámon" támadtak le, és nem is jogosan.

2022. máj. 28. 20:00
 1/2 anonim ***** válasza:
52%
Másnak sem tetszett volna.
2022. máj. 28. 20:18
 2/2 anonim ***** válasza:
70%
A hal mindig a fejétől bűzlik. Mai napra az emberek úgy viselkednek a másik emberrel szemben, mint amit a közbeszédben látnak és hallanak. Hallgass végig egy parlamenti közvetítést. Mi is a kérdésed?
2022. máj. 28. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!