Mi lesz így hazánkból, ha elmennek a fiatalok?
Szomorú tény, de a fiatalok 60%-a külföldön tanulna vagy dolgozna. Nincs itthoni jövőkép…
Én nem azt mondom, hogy nincsenek olyanok, akik megengedhetnek maguknak egy horvátországi nyaralást. Csak azt mondom, hogy a FIATALOK önerőből nem nagyon tudnak boldogulni. Akik külföldre járnak nyaralni, azok vagy olyan középkorúak, akik jobb esetben MÁR megengedhetik maguknak (lehet, hogy amúgy egész évben erre spórolnak), vagy olyan fiatalok, akiknek a szülők megteremtik ehhez a lehetőséget (vagy úgy, hogy kifizetik nekik, vagy úgy, hogy másra nem kell költeniük), és esetleg még olyanok, akik 3-4 évente egyszer mennek külföldre nyaralni, mert gyakrabban nem tehetik meg.
Mondjuk én pl. Pécsen lakom, nekem nem lenne nagy kunszt nyáron átmenni Horvátországba, hiszen itt van egy köpésre, ha mondjuk 5-en állnánk a benzinpénzt, akkor már nem lenne vészes, de valahogy még ott sose voltam.
Amúgy meg én úgy gondolom, hogy Angliában sem a képzett munkaerővel van tele a tökük, hanem az a gond, hogy főleg képzelten emberek mennek ki, vagy olyanok, akik nem a szakmájukban akarnak elhelyezkedni (vagy azzal nem tudnak), és ők lepik el a gyárakat meg az egyéb helyeket. Az én esetemben nem erről van szó, én majd a végzettségem szerint szeretnék elhelyezkedni, és tudnék is majd (legalább is most így tűnik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!