Mi lesz így hazánkból, ha elmennek a fiatalok?
Szomorú tény, de a fiatalok 60%-a külföldön tanulna vagy dolgozna. Nincs itthoni jövőkép…
vannak most is olyan faluk ahol 10-20 ember él összesen, először az egész vidék lesz ilyen, aztán a nagyobb városok, meg a főváros is.
vidéken már most választani lehet a költözés, vagy az élethosszig tartó állástalanság között.
ez jelenti az igazi államcsődöt, bukást, nem az hogy a befektetők nem bíznak a forintban. :)
Én külföldön születtem meg ott is lakunk , és én meg olyan szívesen mennék Magyarországra :(:(
Sztem csak simán annyi h mindenkinek az kéne ami nincs neki :P
17/F
Hát talán észbe kapnak azok, akik még változtathanak ezen a helyzeten, mert ez így nagyon nem jó. Én is el akarok innen menni. Megyeszékhelyen élek, és mégsem tudok munkát találni.
Szóval ha meglesz a diplomám, én biztos elmegyek innen. Mert persze, szép és jó, hogy ez a kedves jó állam bácsi megengedi, hogy lediplomázzak, csak aztán a diplomámmal betölthetek egy olyan állást, amire bár szükség van, mégsem becsülik, kiszúrják a szemem 100 ezer forinttal havonta (és még örülhetek, ha ennyivel, és nem kevesebbel), míg pl. Angliában ennek az ötszörösét megkeresem ugyan ezzel a végzettséggel (utánanéztem, tényleg így van). Igen, tudom, ott persze minden drágább, na de nem ötször annyira.
De akár anyukámat is említhetném, aki gyógypedagógus, 25 éve dolgozik, és keres kb. 120 ezer forintot havonta. Pedig elismert a szakmájában. Mondta ő is sokszor, hogy ha fiatal lenne, és annak idején tanulhatott volna angolul, ő biztos oda menne dolgozni.
De most tényleg, ha belegondolok, itt vagyok 23 évesen, és még az is esélytelen, hogy akár jogosítványom legyen, mert egyszerűen nem telik rá, és a majdani fizetésemből sem nagyon fogja rá futni, vagy ha esetleg igen, akkor sem tudnék egy autót fenntartani.
Szóval igen, nekem ilyen egyszerű okaim vannak arra, hogy külföldön szeretnék dolgozni. Az, hogy több pénzt szeretnék keresni, mert amit itt lehet, abból normális színvonalon nem tudnék megélni. És mindezt egy olyan szakmával, amire bizony szükség van, de 1. még sincs elég munkahely 2. alig fizetnek érte
Hála a jó égnek ennek pár év múlva vége, csak addig bírjak megélni valahogy.
19:37 vagyok én Horvátországban lakok. Hát biztos ti tudjátok jobban mert ti éltek Magyarországon, de én azt látom h ide minden nyáron rengeteg magyar jön nyaralni és nem kevés pénzt elköltenek itt. És nem mondhatjátok h csak a gazdagok mert tényleg nagyon sokan jönnek azt mondják vannak olyan helyek ahol nyáron több a magyar mint a horvát XD Szal azért csak nem lehet minden annyira szörnyű. Meg am is ennyire még itt sem rossz a helyzet pedig elvileg Horvátország rosszabbul áll mint Magyarország.
A másik h miből gondoljátok h USA meg UK meg nyugat európa be tud fogadni akármennyi embert és a világ minden gondját a nyakukba veszik? UKban már most is eléggé elegük van a kelet európai bevándorlókból... meg jó könnyebb menekülni a problémák elől mint megoldani de nem lehet menekülni örökké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!