Hogyan tudatosítsam benne, hogy jobb a többieknél?!
Barátnőm művészképző iskolába jár, tavaly vették fel.
Elég érzékeny lélek, és ezért próbál másnak látszani ami, nehogy sérülés érje- Pl. néha csúnyán beszél, vagy fiús. Nagyon picsXa évfolyamtársai vannak,
állandó jelleggel szekálják, trógernek nevezik, csak mert
próbál bohóckodni...hogy beilleszkedjen.
Nemrégiben elküldtem a műveit egy ismerős műkereskedőnek,
és az teljesen el volt ájulva, milyen tehetséget rejtegettem baráti körömben. Rögtön kért is egy masszívabb portfóliót, barátnőm is örült ennek, el kezdett dolgozni rajta, de tanáraitól és évfolyamtársaitól szinte semmi normális ösztönzést nem kap! Kb. festi a képet a kabinetben, bejött pár csaj osztálytársa-ott voltam- és mikor rákérdezett bnőm, milyen a kép, a lányok csak vállvonogatva vihorásztak, kábé:
-Jaj te maradj csak a káromkodásnál, az való neked.
Komolyan úgy felhúztam magamat, hogy én fakadtam ki rájuk,
akkor is csak vihorásztak, majd kimentek.
Barátnőm meg amilyen szerény, rögtön magában kereste a hibát...
Hogy tudnám ráébreszteni, hogy jobb náluk?
Miért zavarja a "művésztársait", hogy ő próbál magával valamit kezdeni??
Köszi a válaszokat!
Indulatból írtam kb...
Egyszerűen nem engedik kitörni, úgy érzem:S
Jah, szerintem is irigyek.
Lassan, módszeresen mondogatom neki, hogy igen ez jó, így tovább! Csak annyira utálom, hogy ilyen emberekkel van körülvéve:(
19:05
Régebben volt önbizalma, stílusa, de mikor bekerült ebbe az intézménybe, mintha feloldódott volna...
Na ezért hagytam én ott anno a szakmát. Na jó, rokon szakmát, zenészképzőt.
A legelején megmondta a tanárom, hogy nagyon tehetséges vagyok, de ha nem csinálok valamit az idegeimmel, soha nem lesz belőlem koncertező művész.
Nem is lett. Nem bírtam ki, ahogy a többiek folyamatosan fúrtak. Mondjuk nálunk a "szemtől szembe mosolygok, aztán hátbaszúrlak" játék ment, eleinte győzködtem magam, hogy nem ez a helyzet, hogy ők jó szándékkal viseltetnek irántam.
Egy nagy frászt.
Végül elindultam a felvételire, útközben végiggondoltam a dolgot. Amikor odaértem, csak annyit mondtam, hogy húzzanak ki a listából, én nem játszom.
Mert ugyan felvettek volna, elvégeztem volna, csak körülbelül addigra idegileg kikészültem volna.
Inkább elvégeztem egy jó, de teljesen más egyetemet, ma pedig olyan pozícióban dolgozom, ahol senkit nem bánt az ottlétem. És már csak itthon magamnak játszom.
Néha eszembe jut, hogy lehetne másképp is. Hogy talán meg kellett volna próbálnom megedzeni magam, hogy elviseljem, ami ilyen körökben folyik. Kicsit sajnálom, hogy nem tettem meg.
Mindenképp beszélj a barátnőddel. Ha kell, akár szakembert is keressen meg, mert mintha magam látnám abban, amit leírtál. Ezt nem lehet egyszerűen, egyik napról a másikra megoldani. De muszáj nekiállni! Mindenképpen azt javaslom, hogy keressen magának egy mentort, aki szakmai kérdésekben valóban segíti. Emellett járjon el, ha szükséges, szakemberhez, aki segít helyrerakni az ön- és világképét. Mert szerintem ezt már ti egymás között nem nagyon fogjátok tudni megoldani - és az szakmai öngyilkosság lehet.
19:08
Úristen, hát ezen teljesen meghatódtam, amit leírtál!
Ő is hasonlóan szokott fogalmazni, amikor betelik nála a pohár..csak ő "cápáknak" nevezi a oszt.társait, tanárait.
Nagyon köszönöm, hogy írtál!!!
Ismerősöm formatervező szakra járt xy egyetemre,
első naptól fogva kirekesztették...
Aztán mikor rádöbbentek páran, milyen értelmes, kedves lány, mindenhová elhívták, imádták, addig, míg nem nyert meg egy rangos pályázatot.
Utána megint jött a kirekesztés, beszólogatás, lány végül otthagyta az egyetemet. Teljesen más szakmát keresett, de máig hisztérikus rohamai vannak, ha visszaemlékezik:S
Ahogy fentebb más művész írta, választani kell:S
Remélem sikerülni fog, bíztassad. Növesszen páncélt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!