Szerintetek Magyarországon egyenjogúság van a két nem között?
A nyugati világban Egyenjogúságvan.
Ámbátor van az emberi létnek olyan területe ahol a nők vannak előnyben, és van ahol a férfiak. És ez igy van jól
Az én véleményem szerint:
Női előny:
- 40 év munka után nyugdíj. Ez a legnagyobb. Férfiak meghalnak, mielőtt nyugdíjba kerülnének
- Könnyebb álláskeresés nem fizikai munkakörben
- Női prioritás illemtanban. Minden illemszabály favorizálja a nőket. (Ajtó kinyitása nekik, szék kihúzás stb.)
- Nagyobb társadalmi elfogadás a nem nőies nők iránt, mint a nem férfias férfiak iránt.
Férfi előny:
- Könnyebb munkaszerzési lehetőség vezetői pozíciók terén.
- Könnyebb társadalmi tekintélyszerzés.
Én az egyenjogúsággal egyet tudok érteni. Ahogy az első válaszoló is írja, témától függ, hogy melyik nemnek van előnye, de azt biztosan nem mondanám, ha választani kéne, hogy férfi előny lenne.
Én ezért próbálok annyira nőies lenni, amennyire csak lehet, ha már női mivoltomból élvezhetem az (illedelmes) férfiak részéről ezeket az előnyöket, amit én nem várok el, de mégis megkapom.
A nyugdíjkorhatár viszont egy olyan brutális női előny, amiről sajnos kár is vitatkozni. Ennek köszönhetően édesapám és nevelő apum sem érhette meg a nyugdíjat... :(
Olyanról sem hallottam még, hogy gyerektartást vagy apatartást fizetne nő.
Férfi fizet ilyet és asszonytartást is válás után, ha úgy alakul.
Elnézést, ha van ilyen a másik oldalról is, és tudtok ilyen példáról, akkor ebben csak én vagyok tájékozatlan.
Gyerekvállalás kérdése, a férfinek nincs joga dönteni, de még lemondani se a gyerekről, hiába nem akarja akkor és ott.
A veszélyes munkák 99 százalékát férfiak végzik.
A nagy egyenlőségben, a nők jobb keresetet, anyagi biztonságot, vannak akik akár kitartott státuszt követelnek meg a férfitól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!