Nagyon sok ember van Magyarországon akinek nincs használható angoltudása?
"Csak abból mertült fel bennem, hogy teszik fel a netre valami számítógépes programról a képet amin angol a hibaüzenet."
És szerinted csak a 18-35 éves korosztály lát "hibaüzenetet" amit nem ért? :D
Amúgy nem értem mit feszítesz, ha valakinek van egy kis nyelvérzéke akkor nem kunszt angolul megtanulni, a világ legegyszerűbb nyelve. Én '77-es vagyok, a középiskoláig egy kukkot sem tanultam angolul, ott is csak heti 8-10 órában. Aztán kb semennyit. 29 éves koromban még csak középfokig jutottam el. 30 évesen aztán kimentem külföldre és 2 év múlva felsőfokúztam. Az már használható? Azt hittem igen. Aztán elkezdtem olyan helyen dolgozni, ahol valóban használnom kellett a nyelvet, nem csak konyhanyelvi szinten. Na ott aztán valóban megtanultam angolul.
De lényeg hogy én ezeket nem szánt szándékkal azért tettem hogy megtanuljak angolul, ez csak egy hozadéka volt a kinti életnek.
Nemrég hazajöttem és rá kellet jönnöm, hogy sutba vághatom az angol tudásom, mert idehaza nem keresnek senkit angol középfoknál magasabb nyelvtudással - hacsak nincs egy nagyon jó diplomája. Nem kaptam nettó 400-nál jobb ajánlatot, hiába van perfekt nyelvtudásom, cseszhetem. Megyek is vissza hamarosan, mert itt csak a diploma számít meg hogy ki kinek a sógora. Szóval nincs mit csodálkozni hogy a magyar emberek zöme nem motivált az idegennyelvek tanulásában.
15: én zöldet adtam neked, mert hasznosat írtál, még ha nem is értek egyet vele. Önmagában a nyelvtudás nem olyan érték, amiért magas fizetést adnának, viszont jelentősen megnövelheti az értéket annak, amihez értesz, de a kettőnek összhangban kell lenni.
Megkérdezhetem, hogy mihez értesz, amiben hasznos lenne a magasszintű nyelvtudásod?
16 - Igazad van, részben, de azért M.o-n az a "pár cég" kicsit több mint más országokban.
17 - Hát ez az, hogy nincs piacképes szakmám. Dolgoztam több területen is, pl kereskedelem, szolgáltatás, logisztika, de - diplomám nem lévén - mindig csak alacsonyabb szinteken. Nincs piacképes szakmám, itthon pedig nem találtam olyan céget akinek a jó nyelvtudás igazán fontos.
18 - Ez igaz, de az embereknek nem mindig van kapacitása, hogy csak az érdekesség és hasznosság miatt tanuljon, mert lekötik őket a mindennapi gondjaik.
18 -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!