Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagyon sok ember van Magyarors...

Nagyon sok ember van Magyarországon akinek nincs használható angoltudása?

Figyelt kérdés
Most nyilván itt a 18-35 közötti korosztályra gondolok, akik tanulhattak már angolt sima állami iskolai keretek között.
2022. márc. 20. 17:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Kedves 10-es válasz író! Igen van internet. De abból én nem tudtam mégse meg tanulni. A [link] meg egy nagy nulla. Hibásan, sokszor értetlenül fordítja le. Tehát a [link] -ból nem lehet meg tanulni érthető és beszélhető angol nyelvet. Ráadásul nem csak a szavakat kell érteni, hanem a nyelvtant is. És igazi angol nyelvet oktató írások / dokumentumok nincsennek is az interneten. Az angol nyelvű filmek, sem mindenkinek jönnek be.
2022. márc. 27. 17:01
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem is arra gondoltam, hanem a kezdőknek szóló angol nyelvű oktató oldalakra. De idáig eljuthatsz pl. tankönyvekkel is, roskadoznak a polcok... Némelyikhez volt/van kazetta, CD... lehet hallgatni rádiót a weben, nem baj, ha nem érted (eleinte).
2022. márc. 27. 18:24
 13/19 anonim ***** válasza:
Keress rá, hogy "angol nyelv", és lesz egy csomó hasznos magyar találat.
2022. márc. 27. 18:29
 14/19 anonim ***** válasza:
Hogy miért nem tudok angolul? Mert nincs rá szükségem. A követlen környezetemben mindenki csak magyarul beszél. A családomban is, és a munkahelyemen is mindenki csak magyarul beszél. A jelenlegi jövedelméből, ami nettó 151000 Ft/hó, nem telik utazásokra. De még egy belföldi nyaralásra sem telik. Igen gyerekként tanultam az állattanos és középiskolákban angolt. De mivel az angol nyelvet napi szinten azóta sem használtam, mert nem is volt rá szükségem. Igy a gyerekkori angol oktatóból meg tanultak, igencsak meg koptak. Rá adásul, amit az általános és közp iskolákban, heti 2 - 4 órában meg tanítanak. Az is még csak az alapokra sem igazán jó. Gyakorlatilag azért nincs ma a magyar embereknek használható angol nyelv tudása, mert az alap oktatásban (általános és közép) iskolákban az idegen nyelv oktatásokban nem is tanítanak használható nyelvtudást.
2022. márc. 28. 12:56
 15/19 gago77 ***** válasza:
71%

"Csak abból mertült fel bennem, hogy teszik fel a netre valami számítógépes programról a képet amin angol a hibaüzenet."

És szerinted csak a 18-35 éves korosztály lát "hibaüzenetet" amit nem ért? :D

Amúgy nem értem mit feszítesz, ha valakinek van egy kis nyelvérzéke akkor nem kunszt angolul megtanulni, a világ legegyszerűbb nyelve. Én '77-es vagyok, a középiskoláig egy kukkot sem tanultam angolul, ott is csak heti 8-10 órában. Aztán kb semennyit. 29 éves koromban még csak középfokig jutottam el. 30 évesen aztán kimentem külföldre és 2 év múlva felsőfokúztam. Az már használható? Azt hittem igen. Aztán elkezdtem olyan helyen dolgozni, ahol valóban használnom kellett a nyelvet, nem csak konyhanyelvi szinten. Na ott aztán valóban megtanultam angolul.

De lényeg hogy én ezeket nem szánt szándékkal azért tettem hogy megtanuljak angolul, ez csak egy hozadéka volt a kinti életnek.

Nemrég hazajöttem és rá kellet jönnöm, hogy sutba vághatom az angol tudásom, mert idehaza nem keresnek senkit angol középfoknál magasabb nyelvtudással - hacsak nincs egy nagyon jó diplomája. Nem kaptam nettó 400-nál jobb ajánlatot, hiába van perfekt nyelvtudásom, cseszhetem. Megyek is vissza hamarosan, mert itt csak a diploma számít meg hogy ki kinek a sógora. Szóval nincs mit csodálkozni hogy a magyar emberek zöme nem motivált az idegennyelvek tanulásában.

2023. nov. 20. 00:00
 16/19 anonim ***** válasza:
Talán az zavarta, hogy ki kinek a sógora, mert ha pár cégre talán igaz is, messze nem mindegyikre. A magas szintű nyelvtudásod pedig önmagában nem sok hasznot hoz egy cégnek. Én nem pontozok.
2023. nov. 20. 19:14
 17/19 anonim ***** válasza:

15: én zöldet adtam neked, mert hasznosat írtál, még ha nem is értek egyet vele. Önmagában a nyelvtudás nem olyan érték, amiért magas fizetést adnának, viszont jelentősen megnövelheti az értéket annak, amihez értesz, de a kettőnek összhangban kell lenni.

Megkérdezhetem, hogy mihez értesz, amiben hasznos lenne a magasszintű nyelvtudásod?

2023. nov. 20. 21:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem értem a válaszolók többségét, a nyelvtudás föleg nem azért kell(ene), mert több fizetést kapsz emiatt, hanem mert nyelveket tudni jó és hasznos önmagában is! Meg még érdekes is!
2023. nov. 21. 08:01
 19/19 gago77 ***** válasza:

16 - Igazad van, részben, de azért M.o-n az a "pár cég" kicsit több mint más országokban.

17 - Hát ez az, hogy nincs piacképes szakmám. Dolgoztam több területen is, pl kereskedelem, szolgáltatás, logisztika, de - diplomám nem lévén - mindig csak alacsonyabb szinteken. Nincs piacképes szakmám, itthon pedig nem találtam olyan céget akinek a jó nyelvtudás igazán fontos.

18 - Ez igaz, de az embereknek nem mindig van kapacitása, hogy csak az érdekesség és hasznosság miatt tanuljon, mert lekötik őket a mindennapi gondjaik.

18 -

2023. nov. 25. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!