Szerintetek ciki hobbi a családfakutatás?
Én rzt csinálom szívesen szabadidőmben, és bárkinek meséltem erről, szinte kinevettek, vagy jobb esetben egyáltalán nem mutattak semmilyen érdeklődést a téma iránt. Hozzáteszem otthon a gép előtt csinálom, szóval még csak nincs is az, hogy emiatt megyek éjjel-nappal.
Szerintetek gáz hobbi?
27n
nem. tök szuper.
én is szívesen csinálnám, de nincs rá időm
Nem ciki, csak a korodbeliek többségét MÉG nem érdekli, honnan származik, a legtöbben 35-40 éves kor után kezdenek iylennel foglalkozni.
Szerintem egyébként nagyon érdekes, izgalmas rejtvényfejtés.
Már hogy lenne ciki, téged ez érdekel. Csináld, szenvedéllyel. Ismerek egy fazont, aki az Árpád-háziakig visszakutatta a magáét!
A Centropa alapítvány zsidó életutakat dolgozott fel, ott azzal kombinálták, hogy igyekeztek minden név mellé fotót is rakni, ez is egy izgalmas irány, színesítheti. Van, aki egyébként ebből él, szóval ez egy szakma is lehet, lehet, hogy megtaláltad a hivatásod! :-)
Idősebb korban több embert kezd el ez érdekelni, valaki 50-60 évesen kezd bele, hogy megnézze, hogy mivel is foglalkozott a nagymamája.
Örülj neki, hogy találtál magadnak egy elfoglaltságot, amit szeretsz! Lehet van valami klub is, ahol lehet erről beszélni emberekkel, akik szintén ilyesmi iránt érdeklődnek, s velük meg tudod beszélni, lesznek új, közös hobbi alapú ismerőseid.
Dehogy ciki, nagyon is jó hobbi.
Én 1,5 éve kezdtem el, 19 évesen, azóta egy csomó érdekességet megtudtam a családunk múltjáról és nagyon élvezem a kutatást.
A korombeli barátaim egyáltalán nem érdeklődnek a téma iránt, nem is szívesen beszélek róla előttük. De mostanában, nagy örömömre több olyan, kicsit idősebb emberrel futottam össze, akik szintén nagy kutatók.
Egyébként, ha van kedved, érdemes Facebookon néhány családfás csoporthoz csatlakozni, ott nagyon kedves, segítőkész kuatatók vannak és rengeteg érdekességet is olvashatsz a témáról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!