Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Petőfiben abszolút semmi...

Petőfiben abszolút semmi magyar vér nem volt?

Figyelt kérdés

Folyton olvasom az életrajzát, de egyszerűen nem világos, nem írjak le egyértelműen. Elvileg az 1600-as évekig le tudták vezetni az apai ágat és abban az van hogy az egyik felmenője már az 1700-as években Magyarországra költözött.

Az anyja anyanyelve szlovák volt, ő Szlovákiában született, de a nagyapjáról meg ezt írják: “Anyai nagyapja, Hrúz Mihály, tehetős redemptus, aki Kecskemét város tekintélyes polgára volt.”

Miért volt Kecskemét tekintélyes polgára egy szlovák? És egy másik felmenője miért kapott nemesi címet egy magyar királytól?

Hogy van ez?

2022. febr. 20. 05:28
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, nem szlovák gyűlölő vagyok, semmi bajom nincs azzal ha teljesen szlovák volt, csak nem egyértelmű es kiváncsi vagyok
2022. febr. 20. 05:28
 2/22 A kérdező kommentje:
A Petrovics név meg eleve szerv eredetű…
2022. febr. 20. 05:29
 3/22 A kérdező kommentje:
***szerb
2022. febr. 20. 05:30
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem születtem volna is magyarnak,

E néphez állanék ezennel én, "

2022. febr. 20. 06:54
 5/22 A kérdező kommentje:
Az egy dolog hogy ő magyarnak vallotta magát, meg itt született. De en a származására gondolok
2022. febr. 20. 07:46
 6/22 anonim ***** válasza:
70%
Az tiszta, hogy a több mint 100 éves török hódoltság alatt a magyar lakosság nagy része vagy elvándorolt, vagy kipusztult. Az alföldre a törökök kiűzése után német, szlovák stb. lakosságot telepítettek az új földesúrak. Így kerültek Békés megyében szlovákok, de németek is. Így került Kecskemétre Petőfi Sándor őse. Az egyik legnagyobb magyar költőé.
2022. febr. 20. 07:52
 7/22 A kérdező kommentje:
Akkor ennyi erővel mi sem vagyunk magyarok, a te elméleted szerint, sőt akkor mar vissza mehetnénk a honfoglalásig, olyan magyar mar nyilván nincs, aki azóta nem keveredett semmivel. De akkor o valóban teljesen szlovák volt származását tekintve.
2022. febr. 20. 07:59
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

#7-est kinek szántad?

Magyar vagyok! Magyarnak születtem!

Anyai ágon van bennem szlovák. Apai ágon van bennem román. De magyar vagyok.

2022. febr. 20. 08:04
 9/22 anonim ***** válasza:

5

"Ha nem születtem volna is magyarnak"

És ez neked nem elég?Ha egyszer azt vallja,hogy magyarnak született,akkor az.Ennyi.

2022. febr. 20. 08:12
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Zrínyi Miklós horvát származású volt mégis magyarnak vallotta magát! Nem értem mire ez a nagy származási dolog? Csak nézzük végig az Aradi 13 főtiszt származását. 4 volt magyar. Az többi mind más nemzet tagja mégis Magyarországért haltak meg. Vlkt köztük örmény, szerb, német stb. A szív a lényeg nem a származás. Petőfi Sándor pedig magyarnak vallotta, érezte magát.
2022. febr. 20. 08:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!