Ha nem kellene többé dolgozni, mivel foglalkoznál?
Egyre reálisabbá kezd válni az alapjövedelem vagy a munka koncepciójától mentes világ. Talán nem a mi életünkben fog megvalósulni, mindenesetre már komolyan fontolják több komoly országban a négynapos munkahetet is.
De nem erről szeretnék kérdezni, hanem arról, hogy tegyük fel, hogy a fentiek megvalósulnak és nem kell többé a megélhetésért dolgoznod, de persze pénzed továbbra sem lesz annyi, hogy luxusban élj.
Kérem senki se arról írjon, hogy ez miért nem lehetséges; arra vagyok kíváncsi, hogy ki mihez kezdene, mi lenne az önmegvalósításod?
Igazából a barátomnak és nekem is a hobbink a munkánk, amik ráadásul olyanok, hogy a legtöbb esetben nem vagyunk konkrét munkahelyhez kötve.
Mindketten foglalkozunk festészettel és illusztrálással, ami mindkettőnknek az egyik jövedelemforrása, valamint ő zenét is szokott szerezni. Az elmúlt években elkezdtünk egy utazással kapcsolatos bloggal foglalkozni, ami szintén hoz valamennyire pénzt és ennek kapcsán én újságoknak is szoktam írni beszámolókat és ismertetőket. Még valamint magán nyelvtanítással is foglalkozom (alapvetően élőben, de az elmúlt két évben átváltottam online-re). Ezek mind olyan dolgok, amiket imádunk csinálni, szóval ha nem kéne őket csinálni, egészen biztosan folytatnánk ugyanúgy (legfeljebb átszerveznénk egy kicsit).
Tavaly például két hónapos autósutazásunk ("road trip") volt az Egyesült Királyságban (itt élünk), és a legtöbb dolgot ugyanúgy csináltuk, sőt, inspirálódtunk is. Tisztában vagyok persze azzal, hogy szerencsésebbek vagyunk, mint az átlag, bár nem csak az ölünkbe hullott minden, tettünk érte bőven.
26/N
Egyre reálisabbá kezd válni az alapjövedelem vagy a munka koncepciójától mentes világ.
Nem, nem kezd el egyre reálisabbá válni.
Talán nem a mi életünkben fog megvalósulni, mindenesetre már komolyan fontolják több komoly országban a négynapos munkahetet is.
Viszont az összes munkaidőt nem csökkentik, tehát napi 9-10 órát kell dolgozni. Ez nem családbarát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!