Jelenleg nem Magyarországon élek. De szeretnék haza költözni és továbbra is kutyákkal dolgozni,mint sétáltato. Milyen papírok kellenek hozzá, hogy vállalkozásba tudjam csinálni? 3 éve vagyok kozmetikus,kutya sitter, sétáltató.
A kutyakozmetika mukodhet, de egy rakas engedely fog kelleni (ANTSZ, tuzoltosag), meg nyilvan valami erre kiberelheto helyiseg,
A kutyasetaltatast felejtsd el, Magyarorszagon elenyeszo a kereslet erre a foglalkozasra.
Egyeni vallalkozaskent is elkedheted, de magadnak kell gondoskodnod a kuncsaftjaidrol es nem tudsz kimenni altalanos kutyasetaltato helyekre, mert egy kisebb csapatot nem tudsz porazon vezetni, elengedni pedig a kozosben oket felelotlenseg, hiszen nap vegen el kell szamolnod a kutyakkal es soha nem lehetsz biztonsagban egy kozossegi kutyasetaltato helyen.
Csatlakozhatsz egy kutyaiskolahoz, de ok a telephelyukon napkoziztetnek es persze csatlakozhatsz mas csapathoz is (allatorvos, kutyakozmetikus, kutyakajas) ... igy tartozol valakikhez, megszervezik a kuncsaftokat is, de oda az egyeni gondolatok, azt kell csinalnod amit mondanak.
Kutyasetaltatas altalaban atmeneti megoldas, baratilag es a lakokornyezetedben meg is tudod oldani, de megelni nem fogsz belole. Nagyon kevesen fizetnek ki napi parezer forintot, hogy Fifike egyesz nap szaladgalhasson, akinek meg nem szamit a penz > inkabb megbizhato helyre adja be napkozben a kutyajat.
5+
Annak lenne ertelme, hogy kiberelsz egy nagyobb teruletet, korbezarod, kialakitasz elkulonito fakkokat a problemas kutyaknak, kialakitasz megfelelo kenneleket a rosszido esetere, odacsalsz magadhoz par kutyaoktatot, kialakitasz pancsolasi lehetoseget a nyari melegre es kozben foglalkozol kutyakajaval es felszerelesekkel is ... ha kozel van a varoshoz a gazdik kiviszik a kutyat, de ha nincs kellemes helyen a kutyak osszeszedeserol is neked kell gondoskodnod.
Ez igy mukodokepes lehet, de nem olcso megoldas.
Magyarország nem Anglia, se Németország! Itt annyira nem úsznak az emberek a pénzben!
Főállás mellett fizetés kiegészítésként jó ötlet, de csak ebből esélytelen megélni.
Magyarországon a sétáltatásnak nincs piaca, nem csak a pénz miatt, de én pl nem is bíznám egy idegenre a kutyámat. Bennem bízik, rám hallgat, én ismerem a viselkedését, már a póráz rezgéséből érzem, ha valamit észrevett távolabb, és tudom, hogy morogni fog vagy lelkesen ugrálni, előéletes mentett, de egy idegen ezeket nem tudja úgy, ahogy én. Más kutyákkal sem egyforma a viselkedése.
Kutyakozmetikának több értelme lenne, vannak ilyen kutyák városokban, akikkel igénybe is veszik ezeket a szolgáltatásokat, illetve menhelyek is viszik rendbeszedni ilyen helyekre a védenceket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!