Miért hiszi azt sok szülő, hogy ha furcsa, külföldi, idétlen nevet adnak a gyereküknek, attól különleges lesz?
Szerintem nem feltétlenül azért akarnak különleges nevet adni a gyerekeknek, mert azt gondolják, hogy attól különlegesebb személy lesz.
Saját példámból mondom: fiatalabb koromban volt egy listám, tele olyan nevekkel, hogy Akhilleusz, Pénelopé, Elena, Elizabet, Edmund - de nem azért terveztem ezeket adni a gyermekeimnek, mert úgy véltem, sokkal jobbak lesznek, mint mások, hanem mert ezek tetszettek olvasmányaim után. mindegyikhez kötöttem valami számomra kedves asszociációt, amiért szerettem az aktuális nevet.
Mára persze megváltozott a lista, a nevek szeretete megmaradt, csak én döntöttem úgy, hogy azért Elizabetnek mégsem fogom nevezni a lányom, hiszen Magyarországon vagyunk, és van számos szép magyarabb név is. Egyszerűen ma már úgy vélem, hogy rosszul mutat, ha egy teljesen más kultúra neveit akarjuk a gyerekekre passzírozni.
Talán csak én vagyok így ezzel, de a lényege, hogy nem tetszelgésből szántam különleges neveket a gyermekeimnek.
00:27 nekem pl magyar nevem van (Ria) a Mária névből lett. Mégis írták már így: Rya xD fura de néha azt írják hogy Rita,Réka stb. de már megszokott. Amúgy igaz amit írtál de a Selbit meg lehet érteni :D.Előttem lévő Tényleg hülyén néz ki de a Selbit megtartom az nagyon tetszik fiúnak meg nem tom Márk?xD de mondjuk korai még ezen gondolkozni :D
A 13 éves lány :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!