Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lehet a könyv címe?

Mi lehet a könyv címe?

Figyelt kérdés

Keresek egy könyvet, ami a kilencvenes években volt meg, nyelvtan témájú volt, és iskolásoknak készült . Sajnos sok részletre nem emlékszem, de rövid történetek voltak benne. Az egyik ilyen jelenet az -andó, -endő képzőkről szólt, ebben egy hajóval mentek, amit két szikla össze akart zúzni. Ekkor mondta a főhős (aki gyerek volt), hogy a szikla leláncolandó. Így tulajdonképpen megtanulta a fenti képzők használatát. Egy másik történetben valami palotába mentek vacsorázni, ahol ahogy eléjük rakták a tányért, már el is vették, így tulajdonképpen éhesen mentek haza.

A harmadik egy olyan helyen játszódik, ahol minden édesség volt, a folyók kakaóból voltak. Az ottani "királynőnek" vittek ajándékot, amit egy találós kérdéssel adtak át:

Kerek, de nem alma,Piros, de nem rózsa,Rétes, de nem béles,Kóstoltam, nem édes.Mi az? (Hagyma)

A főhős csodálkozására elmagyarázta, hogy annyi édességgel van körülvéve, hogy a hagyma a kedvence.

Tudom, hogy ez zavaros és kevés is, de hátha valakinek van tippje :)

2022. jan. 2. 16:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Varga Katalin Én te ő
2022. jan. 2. 17:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Nahát! Nem gondoltam volna, hogy valaki ennyiből tudni fogja! Tényleg ezt kerestem, köszönöm szépen!
2022. jan. 2. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!