Milyen forrásokból lehet fenntartani egy nonprofit egyesületet?
Egy nonprofit közhasznú egyesület tagja vagyok.
Nem rég alapítottuk az egyesületet. Szerveztünk már rendezvényt gyerekek számára (röviden tömören egy vetélkedős napot szerveztünk le ahol különböző nyereményeket vihettek haza a résztvevők), viszont nem csak gyerekek nevezhettek, hanem különböző korcsoportban is és így voltak a feladatok kialakítva.
Természetesen ez a rendezvény a résztvevők számára teljesen ingyenes volt. Az elkövetkezendők is azok lesznek.
Volna pár tervem milyen közösség építő, fiatalok érdeklődését fellendítő rendezvényt, eseményt lehetne csinálni adott településen belül.
Viszont a "legnagyobb probléma" a pénz. A rendezvényünkre ha nem is mindent saját zsebből fizettek az egyesületi tagok, de elég sok pénz bele lett "ölve" saját kézből. Nyilván létezik egy "alaptőke" mivel van tagdíj, de az nem fedezte volna a teljes költséget, mivel pl fizetni kell könyvelőt, illetve mostmár van egyesületi épület amelynek van fenntartási költsége ide értem pl a közműveket (ez az épület az egyesület tulajdona).Ez is a közösség javát szolgálná.
Ahhoz, hogy az elkövetkezendő időkben bármilyen korosztálynak szánt rendezvényt vagy eseményt nevezzük ezt bárminek ki hogy érti még látványosabbá érdekesebbé tudjuk tenni, értem itt például hogy értékesebb nyeremények legyenek a palettán, ne nekünk a tagoknak kelljen fizetni milyen hát nevezzük ezt "bevételi" forrásból (de nyilván NEM az) lehetne ezt finanszírozni?
Biztos vagyok benne hogy a leírtak bizonyos emberekből majd ellenszenvet vált ki (mert hogy "nekünk" csak a pénz kell, nem igaz) nem szeretnék a hozzászólási listában olyan negatív véleményeket látni mint pl mit képzelünk mi magunkról.
Várom minden olyan illető hozzászólását aki hasonló cipőben jár (tehát egyesületi tag) és persze mindenkiét aki szeretne a közösségért tenni.
Ha esetleg valakinek valami nem érthető és van kérdése, ha módomban áll akkor válaszolok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!