Hogyan kérjem meg ilyesmire? Megkérjem egyáltalán?
Figyelt kérdés
Nagyon röviden annyiról lenne szó, hogy a páromnak van egy elég komoly szinten füves haverja.. néha iszik is... a párom elég ritkán, de ha vele van, akkor mindig... a fő problémám nekem az, hogy amikor a haverja be van tépve, simán vezet, a párom pedig beül mellé... rettenetesen féltem ilyenkor... Hogyan utaljak rá, hogy nem szeretném, ha így is beülne mellé? A drága havernak amúgy is elég érdekes a vezetési stílusa...
Olyan válaszoktól, hogy "a fűtől még ugyanúgy tud vezetni", kérlek, kíméljetek, pont azért aggódom, mert volt komoly autóbalesetem betépett sofőr mellett.
22/L
2010. szept. 4. 21:59
1/9 anonim válasza:
Nem néz híradót? Célozz finoman, hogy mennyi baleset történik részegek vagy füvesek miatt, amivel nem csak a saját, hanem mások testi épségét is kockára teszik. Mondd meg neki, hogy félted, és hogy eleinte csak ritkábban, aztán egyre kevesebbet találkozzon azzal az illetővel...
2010. szept. 4. 22:09
2/9 anonim válasza:
Kérd hát! Hisz érted is felelős már, nemcsak magáért! Felnőtt ember ne csináljon ilyet! Jogosan félted.
2010. szept. 4. 22:14
3/9 anonim válasza:
Mondd meg neki kerek perec,sértődés legyen belőle vagy inkább halál?:/
2010. szept. 4. 22:15
4/9 anonim válasza:
Elég naív a párod,mert nem kell ahhoz baleset, hogy baja történjen.Elég egy rendőri igazoltatás és lebukás, majd aztán a büntető eljárás,ahol simán lehet társtettes vagy valami más.De hát hülye emberek mindig is lesznek.És mi az, hogy megkérjed-e egyáltalán?Még szép.
2010. szept. 4. 22:15
5/9 A kérdező kommentje:
Ő folyton azzal jön, hogy a haverja nagyon jól vezet, betépve is, úgysem lesz baleset....
csak azt nem látja be, hogy a mi balesetünknél sem a sofőr volt közvetlenül a hibás, DE ha nem lett volna betépve, el tudja rántani a kormányt, az anyósülésen ülő barátnőm nem kerül intenzívre és kómába, nekem sem feltétlenül tört volna el több csontom....
2010. szept. 4. 22:18
6/9 anonim válasza:
Esetleg megelőző videók? - youtube.on több is van fenn, elég élethűek, és megrázóak... egy próbát megér!
2010. szept. 4. 22:54
7/9 anonim válasza:
Szerintem próbáld ki azt, hogy keresel néhány cikket minden vasárnap este, az előző péntek-szombati "diszkóbalesetekről", ezekben mindig feltüntetik, hogy mennyire volt részeg/betépett a társaság. Szerintem ez elég kijózanító hatású lehet. Esetleg említsd meg, hogy fű hatása alatt egy egyszerű kérdésre sem tud válaszolni, csak röhög vörös fejjel, akkor hogyan tudna már rendesen vezetni, bármilyen rutinos sőfőrről is van szó?!
2010. szept. 5. 04:43
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, várok még, ha van :)
Egyébként a haver kb 1,5 éves jogsiját nem nevezném rutinnak :S
2010. szept. 5. 10:22
9/9 A kérdező kommentje:
Itthon vagyok édesanyámnál, a párom tegnap ezzel a haverral ment el kocsikázni, én lefeküdtem 10 körül mert fájt a fejem... most meg nem tudom elérni (meghalt a telefonom és msnen sincs fent).... nagyon aggódom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!