Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tudja valaki, hogy mit kezdhet...

Tudja valaki, hogy mit kezdhetnék a verseimmel? Van jópár versem, írogatok novellákat is, de úgy tűnik, nincs kereslet az ilyesmire, mit tegyek, hogyan lehetne ebből haszon, vagy legalább valami.

Figyelt kérdés
Akármi? : - )
2009. márc. 28. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Haszon az sehogy - én is írogatok, és tudom. Örülj, ha megjelentetik! Magyarországon a könyvkiadás csak saját forrásból megoldható, úgy viszont bármit ki lehet adni.

Küldd be a műveidet pályázatokra, az interneten elég sokat találsz. nézegesd a "pályázatfigyelő" oldalt, vagy írd be a google-be, hogy "Verspályázat", kiad jó párat. Különböző folyóiratok szerkesztőségét is megkeresheted az írásaiddal, esetleg kiadókat, pl. az új szerzőket kereső Novum Verlagot. De sokszor a kiadók részesedést kérnek a költségekből, csak hogy tudd...

2009. márc. 28. 22:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Az előzőhöz egy kis helyesbítés: annyira nem a költségekből kérik a részesedést, hanem inkább a haszonból :)

Sajna, így van, manapság egy verseskötet kiadása inkább költség, mint haszon, de, ha nem anyagi értelemben gondoltad, csinálhatnál saját honlapot, elküldhetnéd a linkjét ismerőseidnek, megkérve őket, hogy véleményezzék a verseidet, aztán hátha továbbadják. Akadnak még irodalom kedvelő emberek! Ha megcsinálod, nekem el is küldheted rögtön, szívesen olvasom :)

2009. márc. 29. 00:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia...sajnos az előttem szólóknak igazuk van...a legutóbbi összeszámolás alkalmával én kilencven valahány versemet számoltam össze, ami már bőven lehetne egy kötet...de sajnos csak annyit érek el velük, hogy tetszik a barátaimnak meg az idegeneknek akik a neten elolvassák,és néha előadom őket a városi művelődési házban nagyközönség előtt... de sajnos bármilyen könyv, vagy verses kötet kiadása sok százezer forintba is kerülhet, és nem biztos, hogy annyian fogják venni a könyvedet, hogy ez visszatérüljön... amit ajánlani tudok neked, hogy esetleg keress irodalmi pályázatokat, amik értékes díjakat ajánlanak fel a helyezetteknek... ha elég jó vagy, akkor ezeken a pályázatokon tudsz érvényesülni. Valamint felkereshetsz egy két újságot, hogy közvetítenék e néhány írásodat, hogy a nagyérdemű megismerjen...így esetleg felfigyelhet rád egy szponzor
2009. márc. 29. 11:12
 4/4 A kérdező kommentje:
hát nagyon köszönöm mindhármatok válaszát, sajnos sejtettem. A haszon annyira talán nem is érdekel, nem ebből szeretnék megélni,csak egy kis figyelem, vagy egy minimális siker vagy elismerés az ami mozgatna... Még egyszer köszönöm.
2009. márc. 29. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!