A magyar népmesék miért Franciaországban játszódnak? (Más népre is jellemző, hogy máshol játszódnak a meséi?)
Figyelt kérdés
A magyar népmesék általában így kezdődnek: "Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren innen, az Üveghegyen túl, ott, ahol a kurta farkú kismalac túr...". Nyelvészek szerint az Óperenciás tenger a németből jön: ober Ems, vagyis az Ems folyón túl. ez alapján azt feltételezik, hogy az Atlanti-óceán lehet. Az viszont már az én feltételezésem, hogy az Üveghegy egy havas hegység lehet, ami hozzánk legközelebb az Alpok. Tehát a keresett helyszín az Óperenciás tengeren innen, az Üveghegyen túl, valahol az Atlanti-óceán és az Alpok között lehet. És mi van az Atlanti-óceán és az Alpok között? Nagyjából Franciaország. Ott játszódnak a magyar népmesék. de vajon miért? Más népnek sem a saját hazájában játszódnak a meséi?2021. okt. 23. 18:56
1/8 anonim válasza:
Meglehet, hogy ezeket a magyar népmeséket is a svábok, tótok hozták magukkal, ahogy a mai népesség 90%-át...
2/8 anonim válasza:
Szerintem csak szimbólikusan jelzikma távolságot.
Olyan távol van ahol már minden megtörténhet.
A távoli helyeknek van egy fajta romantikája.
3/8 hollófernyiges válasza:
Ober Enns. Az Enns osztrák folyó és Ausztriát hagyományosan két részre osztják, Ennson inneni és túli Ausztriára. Akit a túlsóba vittek katonának, az volt 'nagyon messze'.
4/8 anonim válasza:
NEM Franciaországban játszódnak, hanem NAGYON MESSZE VALAHOL!
5/8 anonim válasza:
Igen, nem konkrétan kell venni hanem metafórikusan.
7/8 anonim válasza:
A hegy lehet a kárpátok is így lengyelország is lehet de akár románia is vagy csak egyszerűen magyarország csak kicsit eltúlozva a távolságot
8/8 A kérdező kommentje:
Hasznos, érdekes válaszok, eddig mindenkinek zöldet adtam.
2021. okt. 26. 17:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!