Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit vártok a legújabb Dűne...

Mit vártok a legújabb Dűne filmtől?

Figyelt kérdés
Sokak szerint megfilmesíthetetlen és én is erre hajlok. Olvastam a könyvet és láttam a 80-as évekbeli adaptációt is. Személy szerint egy látványos PC filmet várok amiben rengetek ferdítés lesz. Mi a véleményetek?

2021. okt. 22. 13:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne pc?

Én egy olyan adaptációra számítok, mint amilyen annó a gyűrűk ura volt.

Mert változtatni az alapművön, de csak hogy a filmvásznon is jól mutasson.

2021. okt. 22. 13:46
 2/16 Mansour ***** válasza:
67%
Már hogy lenne megfilmesíthetetlen, nagyon is az. Nyilván a film nem tud teljesen visszaadni minden belső történést, ami a szereplőkben végbemegy, és nem tudja olyan jól kibontani a történet világának kulturális, történelmi, mitológiai hátterét, de ettől még lehet jó. A PC-skedés valóban sokat ronthat rajta, remélem nem mennek bele ebbe a csapdába. Én annyit várok, hogy látványvilágban megfeleljen annak, amit a könyv alapján elképzeltem. Ha csak ez bejön, akkor szerintem már jó filmről beszélhetünk.
2021. okt. 22. 13:50
 3/16 A kérdező kommentje:
A birodalmi ökológus ha jól emlékszem férfi volt a regényben, de itt át írták női szereplőre. Kíváncsi vagyok arra, hogy adja ezt a változást a film majd.
2021. okt. 22. 15:04
 4/16 Mansour ***** válasza:
46%
Reméljük, hogy ezzel le is tudták a kvótát, és ezen kívül nem akarják megerőszakolni a könyvet.
2021. okt. 22. 15:42
 5/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
8%
de kell bele lmbtq, meg mas rasszok feherek ele helyezese stb.
2021. okt. 22. 16:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Semmi jelentősége nincs a cselekmény szempontjából, hogy a birodalmi doki férfi vagy nő. :D Az meg, hogy fekete, meg vannak feketék a fremenek között, hát most istenem, miért ne lehetnének? Nem kell mindenbe belelátni a PC-t, egyáltalán nincs túltolva itt. Pláne, hogy Chani színésznője is sötétebb bőrű, érthető, hogy fekete színésznőt választottak az anyja szerepére.

Egyébként egy fantasztikusan jó adaptáció lett, látszik, hogy Villeneuve érti és szereti is az alapművet, méltó filmet alkottak.

2021. okt. 24. 10:45
 7/16 A kérdező kommentje:
Számomra a színészválasztások csak a regényhez való hűséget jelentik. Szeretném a filmet hétvégén megnézni.
2021. okt. 25. 07:29
 8/16 anonim ***** válasza:
Minden színész remekül alakít, legtöbbjük egy az egyben olyan, mint a könyvben.
2021. okt. 25. 10:24
 9/16 Alex Fly ***** válasza:

Nagyjából azt kaptam, amit vártam.

De azért volt némi hiányérzetem (nem akarom elspoilerezni, mert biztosan van, aki majd csak ezután nézi) - elsősorban néhány karakter illetve a világ működésének tekintetében. De volt benne egy igen súlyos, mondhatni megbocsáthatatlan szarvashiba is...

2021. okt. 25. 17:19
 10/16 A kérdező kommentje:
Kíváncsi leszek rá, megnézem.
2021. okt. 26. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!