Népszámlálás alól kivonni magam bűncselekmény?
Akkor alapvető tévedésben élsz. Több száz nyilvántartásban vagy jelen, az összes adat, amit kérdeznek tőled, valahol valamelyik nyilvántartásban szerepel.
A népszámlálás oka az, hogy e nyilvántartások nem pontosak, nem mindig és nem megfelelően tartják karban, továbbá embertelen feladat ezeket összevadászni, elemezni, célszerűen kigyűjteni belőle ami kell abban a sorrendben, ahogy kell. Ehelyett egyszerűbb 20 évente azt mondani, egy adott időpontban sok ember mindenkihez elmegy, kikérdezi, így azt lehet mondani, ezen a napon az országban ez a helyzet.
Mindezeken túl, a népszámlálást a gazdasági számításokhoz és tervezéshez csinálják a társadalom érdekében, ezért törvény szabályozza. Azt is, hogy mi legyen azzal, aki nem működik együtt. Általában megbüntetik.
#2 Jól írja. (Azon kívül, hogy nem 20, hanem 10 évente van népszámlálás. Illetve ma már nem olyan sok ember megy kikérdezni, mert már 2011-ben is ki lehetett tölteni online is. Jövőre valószínűleg még nagyobb arányú lesz az online kitöltés.)
Egyébként szerintem nem bűncselekmény, de szabálysértés.
Én legutóbb (nem engedtem be a népszámlálási biztost, mert) elektronikusan töltöttem ki a népszámlálási kérdőívet. Így aztán a nemzetiségemhez azt írtam be, hogy: belga. ;-)
Egyébként a népszavazási adatszolgáltatás kötelező, a megtagadása a törvény értelmében szabálysértés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!