Szerintetek melyik a legszebb magyar településnév?
Figyelt kérdés
Nekem most ez tetszik: Zengővárkony2021. okt. 7. 02:00
2/13 anonim válasza:
Nekem a Bakonyábel név mindig is tetszett. (Sajnos egy félreírás miatt ma Bakonybélként ismeri az emberek 99,9%-a. Valójában a Bakonyábel sem az igazi elnevezés, mert az Bakonábel lenne, de az kevésbé szép szerintem.)
4/13 anonim válasza:
Bakonybélnek soha nem volt Bakonyábel a neve
különben meg Aszófő
7/13 anonim válasza:
Újpalota. Romániában van, sváb katolikus falu.
8/13 Mansour válasza:
Gyöngyös, Gyöngyössolymos, Hollókő, Zebegény (bár az utóbbi kettőnél az is közrejátszhat, hogy maga a falu is igen szép), Zengővárkony úgy szintén, esetleg Lillafüred, bár az nem önálló település. Második körben Nemesbükk, Istenmezeje, Boldogkőváralja, Mogyoróska. Harmadikban Rózsaszentmárton, Szirmabesenyő, Bükkszentkereszt.
10/13 anonim válasza:
Almásfüzitő neve mindig tetszett, kár, hogy maga a város nem annyira.
Csenger és Csincse neve nagyon szépen cseng.
Kincsesbánya.
Amiket írtatok, az is mind szép, a poénkodókat leszámítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!