A rossz emberek rossz embernek tartják magukat?
épp fordítva van, a jó ember rossznak tartja magát, és a rossz ember pedig jónak
ámbár a mondás is úgy tartja, hogy halottakról csak jót.
Hasonlót akartam írni mint az előző.
Ha megkérdeznéd tőlük és azt mondanák igen, biztos hogy rögtön folytatnák azzal hogy "DE" mert így meg úgy vanvoltlesz voltamvagyokleszek:) Tehát tudják(ha nem is fogalmazódott meg benne pont így) de kompenzálja magában valamivel. Általában azzal hogy "dekemény vagyok" "delaza vagyok így" :)
Kérdésedről Mátyás király egyik híres döntése jut az eszembe:
Egy napon Mátyás előtrombitáltatta a várbörtön lakóit, hogy megtudakolja kit, miért tartanak fogva. Elsőként rögtön Gazsi panaszkodott, hogy ő ártatlanul sínylődik ott. De, egy egykori főúr is azt állította, hogy irígyei juttaták igaztalanul börtönbe.
A király ahogy haladt előre a sorban, egyre komorabb arccal hallgatta, ahogyan mindenki azt állította, hogy ártatlanul van bebörtönözve. Az utolsó a sorban egy nagydarab székely volt. Őt is megkérdezte komoran.
Az öreg némi hümmögés után kibökte, hogy lótolvajlásért kapta a börtönt.
A király arca felvidult:
- Azonnal bocsássák szabadon ezt a tolvajt! Még megrontja ezt a sok becsületes embert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!