Nyugati vagy Keleti civilizáció tetszik jobban? Miért?
Ha választanotok kéne, melyiket találjátok szimpatikusabbnak és miért?
Nyugati: Európa, Közel-Kelet, Észak-Afrika, ábrahámita vallások, várkastélyok és hős lovagok, latin, görög, és arab nyelv, búza-központú táplálkozás késsel-villával, individualizmus
Keleti: Kína, India, Japán, dharmikus vallások, szamurájok és sárkányok, kínai, szanszkrit, tibeti nyelv, rizs-központú táplálkozás evőpálcával, kollektívizmus
Mi a nyugati civilizacio? angol-francia? :) nemet birodalom? romai birodalom? melyik?
A tortenelemkonyvben mindenki utalja a masikat, tobb evszazados viszaly van kozottuk. Vagy Hollandia a cel mert lehet fuvet szivni? :) Ne vicceljunk mar!!!
"Az arabok erkölcsei, értékrendje is jobban hasonlít egy európaiéra, mint egy kínaiéra."
Te lehet b.szol kecskét, de más nem. Ne magadból indulj ki.
Olyan civilizáció,ami szintet lépett.
Nem a vallások mentén él,nem szociáldarwinista.
Magyarul egy összetartó,igazságos,emberi társadalom.
Nyugati dolgok érdekelnek, viszont Keleten is vannak mély mondanivalóval rendelkező témák, amikre figyelek.
Én Amerikába szerettem volna élni, lehet másnak annyit jelent egy pálmafa a háza előtt, mint magyarnak egy diófa, de én értékelem a mediterrán dolgokat, sajnos rossz helyre születtem, rossz testbe, beletörődtem valamennyire, de van ám itthon egy közel másfél mázsás cserepes pálma :D
Keleti, mert ott lehet gyereked nem kel genderfluid meg transznemű legyél, hogy elfogadjanak. Itt a szexualitás kategóriában egy csomóan tényleg olyanokat irkálnak, hogy nem létezik anyai ösztön meg, hogy a heteroszexualitás társadalmi kreálmány és a fasizmus előszobája, egy hetero is nem árt ha néha szétteszi a pospsiját nagy kan kolbászoknak, mert ezzel elfogadást és szeretetet tanul stb.
Szóval akkor már inkább a keleti kultúra, mint a nyugati "civilizáció".
"Keleti, mert tradicionalis"
ja az orosz meg kínai kommunizmus például tényleg az. nem hiába szereti Viktorka is, mert ő is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!