Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyugati vagy Keleti civilizáci...

Nyugati vagy Keleti civilizáció tetszik jobban? Miért?

Figyelt kérdés

Ha választanotok kéne, melyiket találjátok szimpatikusabbnak és miért?

Nyugati: Európa, Közel-Kelet, Észak-Afrika, ábrahámita vallások, várkastélyok és hős lovagok, latin, görög, és arab nyelv, búza-központú táplálkozás késsel-villával, individualizmus

Keleti: Kína, India, Japán, dharmikus vallások, szamurájok és sárkányok, kínai, szanszkrit, tibeti nyelv, rizs-központú táplálkozás evőpálcával, kollektívizmus

2021. szept. 21. 23:46
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
93%

Mi a nyugati civilizacio? angol-francia? :) nemet birodalom? romai birodalom? melyik?

A tortenelemkonyvben mindenki utalja a masikat, tobb evszazados viszaly van kozottuk. Vagy Hollandia a cel mert lehet fuvet szivni? :) Ne vicceljunk mar!!!

2021. szept. 21. 23:58
 12/29 anonim ***** válasza:
23%

"Az arabok erkölcsei, értékrendje is jobban hasonlít egy európaiéra, mint egy kínaiéra."

Te lehet b.szol kecskét, de más nem. Ne magadból indulj ki.

2021. szept. 21. 23:59
 13/29 anonim ***** válasza:
93%
Sinofarm vagy Fajzer? :))))))
2021. szept. 22. 00:06
 14/29 anonim ***** válasza:
54%

Olyan civilizáció,ami szintet lépett.

Nem a vallások mentén él,nem szociáldarwinista.

Magyarul egy összetartó,igazságos,emberi társadalom.

2021. szept. 22. 01:13
 15/29 anonim ***** válasza:

Nyugati dolgok érdekelnek, viszont Keleten is vannak mély mondanivalóval rendelkező témák, amikre figyelek.

Én Amerikába szerettem volna élni, lehet másnak annyit jelent egy pálmafa a háza előtt, mint magyarnak egy diófa, de én értékelem a mediterrán dolgokat, sajnos rossz helyre születtem, rossz testbe, beletörődtem valamennyire, de van ám itthon egy közel másfél mázsás cserepes pálma :D

2021. szept. 22. 02:24
 16/29 anonim ***** válasza:
19%

Keleti, mert ott lehet gyereked nem kel genderfluid meg transznemű legyél, hogy elfogadjanak. Itt a szexualitás kategóriában egy csomóan tényleg olyanokat irkálnak, hogy nem létezik anyai ösztön meg, hogy a heteroszexualitás társadalmi kreálmány és a fasizmus előszobája, egy hetero is nem árt ha néha szétteszi a pospsiját nagy kan kolbászoknak, mert ezzel elfogadást és szeretetet tanul stb.

Szóval akkor már inkább a keleti kultúra, mint a nyugati "civilizáció".

2021. szept. 22. 03:55
 17/29 anonim ***** válasza:
41%

"Keleti, mert tradicionalis"

ja az orosz meg kínai kommunizmus például tényleg az. nem hiába szereti Viktorka is, mert ő is az.

2021. szept. 22. 06:45
 18/29 anonim ***** válasza:
27%
17 Ha Orbán szeretné a kommunizmust, nem magánosítanak mindent néhány oligarcha magántulajdonába. Már az autópályákat meg a hulladékszállítást is kiszervezik for-profit cégeknek.
2021. szept. 22. 10:45
 19/29 anonim ***** válasza:
18. A kommunisták is azt csinálták, ahogy a kínaiak meg az oroszok is.
2021. szept. 22. 15:21
 20/29 anonim ***** válasza:
16. Ki beszélt ilyenekről?
2021. szept. 22. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!