Szerintetek mely történelmi kor volt a nyugati civilizáció aranykora, melyben volt a legjobb a nyugati országok helyzete?
Szerintem egyértelműen olyan 1880-1914 között mind az USÁ-ban, mint Nagy-Britanniában, mind Franciaországban, Németországban és az Osztrák-Magyar Monarchiában is.
Egyre növekvő iparosodás, gazdaság, Art Nouveau/Szecessziós stílus az építészetben (még mai szemmel is szinte futurisztikusan néz ki), sikeresen sakkban voltak tartva a kommunisták, kisebbségi lázadók, erős volt az uralom a gyarmatok felett, meg volt még a nemesség és az egyház tekintélye is.
Magyar vonatkozásban szinte az egész világ a Ganz generátorait használta az épülő erőművekben, a Kiegyezéssel és a Monarchia egyben maradásával elértük, hogy egyenrangúak legyünk az osztrákokkal, de a szlovákoknak, románoknak stb. semmi beleszólása ne legyen a dolgokba.
Szerintetek melyik korszak volt a Nyugat Aranykora és miért?
Amikor milliók hagyják az adott országot, akkor szerintem nem nevezhető aranykornak.
Nem lehet egységes Aranykorról beszélni, hiszen nyilván való, hogy USA még messze volt az igazi jóléttől, ami 1960-2000 közötti időszakot jellemezte. Bár lehet túl széles intervallumot adtam meg.
Ezen kívül az ír kérdés is akkoriban merült fel.
1910-1970
Legalábbis, ha egyben tekintjük a nyugatot.
Ha Európát külön, akkor 1870-1910
( ez alapján gondolom én)
Boldog Békeidők (1870-1914)
A második ipai forradalom ideje.
Hát a munkásoknak annyia nem volt boldog. Se a parasztságnak.
Nem véletlenül alakult ez után úgy a történelem, ahogy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!