Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ezért tanuljatok! Te tudtad?

Ezért tanuljatok! Te tudtad?

Figyelt kérdés

Ma voltunk bevásárolni. Előttünk egy külföldi lány kérdezi: Cigarettes? Néni harmadszorra megértette, mutogatta, hogy nincs. Sorra kerülünk. Néni: Európában nincsen mindenhol dohánybolt? Én köpni nyelni nem tudtam, párom szólalt meg, hogy nincs. Nem mintha Magyarországon mindig is lett volna amúgy.

Azért tanuljatok, hogy ne legyetek ennyire beszűkült látókörűek és érdekeljen a világ, a kultúrák stb.!

Kérdésem annyi lenne, hogy ez szerintetek mennyire egyedi eset vagy mennyire átlagos, általános?

Én az egyetemen és a munkahelyen nyilván ennél tájékozottabb emberekkel beszélek, de merem remélni, hogy nincs minden átlagos ember ennyire eltájolva.

2021. szept. 17. 00:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
46%

"Én köpni nyelni nem tudtam,"

Hát nem tudom, engem sem érdekelnek ezek a termékek, az utcán is elkerülöm a dohányzókat, a néni is biztos messze volt ettől a világtól és nincs szüksége rá, hogy tudja, hogy melyik országban éppen hogyan adnak el cigarettát.

Ennél sokkal nagyobb gondok vannak manapság, amik miatt tanulni kéne. (Védekezés, tudatos táplálkozás, biciklis kresz, stb.)

2021. szept. 17. 08:37
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem ez a konkrét példa volt a lényeg, senki sem tudja a világ összes országának törvényeit és szokásait. Ez csak egy példa volt arra, hogy azt hiszi az emberek, hogy minden, ami a saját környezetükben történik, az máshol is automatikusan ugyanúgy van. Ez szomorít el.

(Ez nem fecsegés, látom nem értitek a lényeget. A kommentek csak megerősítettek a fenti állításomban.)

2021. szept. 17. 16:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Én sem a példára gondoltam konkrétan, azért magyaráztam meg utána a helytelen viselkedésed.

Továbbra sem érted kérdező.

Továbbra is ítélkezel.

Egy ember viselkedését, kiterjeszted az összes emberre. Általánosítasz, ami nagy hiba!

Itt sokan értik a lényegét, csak te rendelkezel rossz látásmóddal.

2021. szept. 17. 17:45
 14/19 anonim ***** válasza:
8%

Végül, ami biztos, hogy önértékelési zavarod van és önbizalomhiányod, kompenzálsz, ezért foglalkoztat ennyire a fenti helyzet, amit elmeséltél.

Ha valóban értenéd, hogy senki sem tudhat mindent, akkor nem akadtál volna fent ezen a dolgon.

2021. szept. 17. 17:55
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

A történet nekem is fura, mert egy 50éves ember tisztán emlékszik a fideSS mutyi előtti időkre, amikor mindenhol voltak pártfüggetlet, NER független családi vállalkozásban működő kisboltok, trafikok, bódék, árusok, ahol többek között dohányárut is lehetett venni, mint mindenhol máshol a világban azóta is.

Ha ez a "néni" tényleg azt hiszi, hogy külföldön is a fideSS mutyi vette át az uralmat, vagy ha nálunk ez "normális", akkor következésképpen a világ többi országban is ez lett a sztenderd az utóbbi 10 évben, akkor tényleg egy nagyon másik univerzumban él.

2021. szept. 17. 23:46
 16/19 A kérdező kommentje:

15 na végre valaki látja, hogy ez józan paraszti ész.

Igen, van önbizalomhiányom.

2021. szept. 18. 07:09
 17/19 anonim ***** válasza:
48%

"Európában nincsen mindenhol dohánybolt?"

Erre csak rávágtam volna, hogy nem, természetesen nem egész Európában van fideSS mutyi.

De ezért tényleg kár volt rohanni a gyk-ra és kiírni ezt a kérdést.

2021. szept. 18. 18:36
 18/19 anonim válasza:
Oké, le lehet már állni a politizálással, nem erről szól a kérdés...
2021. szept. 18. 19:47
 19/19 anonim ***** válasza:
18.: Dehogynem, ennek a kérdésnek van egy fontos politikai vonatkozása, amiről a történetbeli lány nem tudott, amit nem értett.
2021. szept. 19. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!