Ti hogyan tanuljátok/tanultátok a tételeket?
attól hogy olvasod nem fog megmaradni úgy,hogy vissza is tudod mondani,legalább is nekem biztos nem menne
én úgy csinálom,hogy elolvasok pár mondatot,aztán visszamondom magamban többször,aztán így tovább,ha mondjuk megvan egy fél oldal akkor újra visszamondom az egészet
a legfontosabb az ismétlés,ha már vissza tudom mondani az egész tételt,akkor várok pár órát,aztán megint ismétlem magamban,ugyanígy másnap
ha van mondjuk 20 tétel,akkor naponta 2-t meg lehet tanulni,megtanulod,másnap visszamondod magadnak,megint megtanulsz 2-t,másnap azt a 2-t ismétled ,ha már megvan 5-6 tétel,akkor tartasz egy napot,amikor az összeset próbálod visszamondani magadban
és így tovább
Irodalomra, törire, magyarra és angolra majd júniusban kezdek el tanulni, összesen 1 hetet szánok rájuk, addig a biosz és a kémia emeltre gyakorlok napi 2-4 órát. :)
Azért a középszintű szóbelik nem valami nehezek. Szó szerint nem kell bemagolni semmit, elég megérteni a tétel főbb vázlatpontjait és kiegészíteni a saját szavaiddal. Valamire csak emlékszel a 4 évből. Amúgy törire ott a töriatlasz, irodalomra pedig a szöveggyűjtemény és az irodalmi atlasz, ezek a vizsgán is ott lesznek, és szinte minden kiolvashatók belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!