Esetleges névváltozás esetén mit kell tennem? Többi lent!
Szeretném majd a nevemet megváltoztatni családi okok miatt, vagyis csak szimplán a vezetéknevemet akarom másra változtatni és a harmadik nevemet pedig szeretném eltörölni. Kerül ez nekem valamibe hogy megváltozassam? A bankomnak is szólni kell hogy változott a nevem?
Azt tudom hogy kikell cserélni a személyit, diákot (ebből adódóan az iskolának is tudom szólni kell), adókártyát, TAJ kártyát
Ezeknek és esetleg többi okmány megcsináltatása az mennyibe kerülne?
Az ált. sulis és a középsulis bizonyítvánnyal meg az ilyen hasonló okmánnyokkal pl. Nyelvvizsga is kell kezdenem valamit?
A legközelebbi okmányirodában is tudom kezdeményezni a névváltást?
Az anyakönyvvel is kezdeni kell valamit?
Kell még valamilyen okmányt még megváltoztatni?
Hogy zajlik le ez a folyamat?
Azt tudom hogy nem mindegyik okmányomat lehet megcsinálni az okmányirodában. Szóval eggyes okmányokat hol kell elintéznem pl. TAJ, Adókártya és stb ami kelhet?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Ahol intézed, ott kérdezz majd rá, el fogják mondani.
Egyébként az olyan korábban keletkezett iratokat, amik azt bizonyítják, hogy akkor és ott valamit csináltál (pl. sikeresen nyelvvizsgáztál) nem kell átíratni, hiszen akkor és ott még az volt a neved, ami. Azokat kell átíratni, amik azt bizonyítják, hogy most mi a neved.
"mindenhol eredeti névnek tüntették fel az újat"
Nem eredetinek, hanem egyszerűen csak névnek. Ahol az eredeti nevedre is kíváncsiak, ott a "születési név" rovatba írják. Ez történik pl. érettségivel, egyetemi felvételivel kapcsolatban. Tehát teljesen nem lehet megszabadulni az eredeti névtől se. Te is írod, hogy
"Az anyakönyvi kivonat mellé kaptam egy papírt, ami igazolja a névváltozást, ezt mutattam be a bizonyítványok mellé az új suliban".
"minden új itatom, bizonyítványom, orvosi papírom a régi nélkül, csak az új névvel szerepel"
Vagyis minden iratra az a név kerül, amit az ember akkor visel, amikor az irat keletkezik: az új papírokra a jelenlegi, vagyis az új név kerül - a régi orvosi papírokat viszont nem írják át mindet, pl. zárójelentéseket, leleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!