Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Homofób és homofóbfób emberek....

Homofób és homofóbfób emberek. Melyik a jobb?

Figyelt kérdés

Homofób: Aki megveti a homoszexuálisokat.

Homofóbfób: Aki megveti a homofóbokat.

2021. aug. 21. 02:05
A kérdező szavazást indított:
A homofób jobb.
A homofóbfób jobb.
Ugyanolyan.
50 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

A magyar embereknek tényleg olyan nehéz felfogni, hogy a toleranciába az intolerancia tolerálása nem fér bele? Hogy egy bármilyen MÁSOKNAK NEM ÁRTÓ csoporttal szembeni gyűlölködés nem ugyanaz, mintha valaki elítél egy MÁSOKNAK ÁRTÓ viselkedést, szemléletmódot? Alapvető filozófiai tévedésekből származnak ezek a felvetések.

Ha valaki gyűlöli a keresztényeket, és azt akarja ne gyakorolhassák a hitüket csak otthon, ne viseljenek ehhez kapcsolódó jelképet, ne tarthassanak a hitükhöz kapcsolódó eseményt, ne is beszélhessenek róla, vagy megverné, kiirtaná őket, az mégis hogyan lehet JOBB VAGY UGYANOLYAN, mint aki elítéli a vallásüldözést?

Ráadásul a szexuális orientáció a vallási meggyőződéssel ellentétben nem választás kérdése és nem megváltoztatható.

2021. aug. 21. 02:24
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Inkább a homofóbfób jobb. Hogy miért? "Az intoleranciát nem szabad tolerálni!"😇 - Karl Popper
2021. aug. 21. 03:08
 3/7 A kérdező kommentje:

A következőt tudjuk.

1. A homokosok ártatlanul homokosok. Annak születtek.

2. A homofóbok megvetik a homokosokat annak ellenére, hogy ártatlanok.

OK, ki fogok állni a megvetés ellen, de milyen eszközzel? Szintén megvetéssel? Ha egy apa látja, hogy egyik fia veri a másikat, megveri az elkövetőt? Elég ha szétválaztja őket.

Szóval szerintem ugyanolyan a kettő, mivel mindkettő megvetésen alapul.

2021. aug. 21. 06:04
 4/7 anonim válasza:
87%

#5 Szerintem amúgy rossz a példa.

Ha azt látom, hogy két ember verekszik, akkor ha tudom, akkor nyilván szétválasztom őket és se a homofob, se a meleg, se a homofobfob mellett nem állok be verekedni. Ahogy az apuka sem tette.

De az igazi kérdés, hogy utána, amikor már nem verekszenek, hogyan tudom elérni, hogy ne essenek egymásnak, amikor kilépek az ajtón, vagy egy hét múlva, amikor újra probléma van. Hogyan tudom megértetni mindkettővel a másik álláspontját és milyen olyan kompromisszumot tudok találni, amit mindenki el tud fogadni és hosszútávon együtt tudnak vele élni?

A legkönnyebb megoldás pedig az, ha a gyerekeket úgy nevelem, hogy ne jusson eszükbe ezen veszekedni és szeressék és fogadják el egymást annyira, hogyha problémájuk van, akkor meg tudják beszélni, mert egy olyan testvéri kapcsolatban, ahol az egyik fél utálja/megveti/ránézni sem tud a másikra, soha nem lesz jó a viszony bármit is csinálsz.

2021. aug. 21. 06:55
 5/7 anonim ***** válasza:
17%

Ez is annyira kisarkított dolog.

Én pl ezt a meleg felvonulásos dolgot nem értem, meg azt, hogy miért kell ezt egész nap a pofámba tolni. De mivel így vélekedek, ezért én homofób vagyok. Most ezért engem lehet utálni, mert úgy vagyok vele, hogy engem az se érdekel, ha kecskét dug otthon, csak ne vonulgasson, meg ne tolja már a pofámba, hogy ő kecskével dug és ez az ő magánélete. Csinálják tényleg nem érdekel, de otthon. Én se tolom mások képébe, hogy heteró vagyok, meg nem is érzek ezért vonulási kényszert.

Meg a másik, hogy oké szerepeltessenek nyugodtan melegeket a sorozatokban, de ne KELLJEN kötelező jelleggel eröltetni, mert így ez már nagyon béna, hogy mindenki van már mindenkivel. Vagy a sorozat x.évadánál már kiderül, hogy mindenki bi. Egyszerűen követni nem bírom. De még ez se zavar annyira.

De aki tényleg emiatt elítél, hogy ezek magánügyek és ne nyílvánosan csinálják már. Az ugyan olyan "bűnös", mint aki a homofóbokat ítéli el.

2021. aug. 21. 09:28
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

1: ha az intolerancia tolerálása semmilyen mértékben nem fér bele, az már maga intolerancia (tehát nem tolerálható).

Nem beszélve arról, hogy sokaknál már csak a kifejezett támogatás egyenlő a toleranciával, minden más intolerancia.

2021. aug. 21. 10:11
 7/7 anonim ***** válasza:
55%
Homofóbfóbfób miért nincs???
2021. aug. 21. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!