Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 20 éves egyetemista lány...

20 éves egyetemista lány vagyok és Semmit nem tudok a politiákról (meg nem is érdekel), ez mennyire általános dolog és mennyire gáz?

Figyelt kérdés
annyit tudok róla össz-vissz, hogy ki a miniszterelnök éshogy ő melyik párthoz tartozik, meg néhány főbb pártot fel tudok sorolni: mszp mdf lmp jobbik fidesz szdsz, ezek közül viszont lehet, hogy némelyik már nem is létezik, na mindegy :D de ilyeneket h ki a pénzügyminiszter meg köztársasági elnök, azt például már nem tudom...
2010. aug. 29. 13:20
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

14:22 - Voltam már olyan állásinterjún (egy ingatlanközvetítő cégnél lettem volna adminisztratív munkatárs), ahol megkérdeztek a politikáról, ilyent NEM SZABAD, mert a munkakörnek semmi köze a politikához, mégis megtették, hogy mentsem ki magam, persze próbáltam közömbösen válaszolni, ahogy lehet, hát nem kellettem, nem is baj, csak azt ne mondd, hogy teljesen ki tudod zárni, ha aktívan foglalkozol vele. Te még nem voltál ilyen helyzetben ezek szerint, de azért néha gondolkodj is, ne csak politizálj. Dolgoztam nemzetközi pénzintézetnél, kifejezetten kijelentették, hogy mint dolgozó, nem vállalhatunk politikai szerepet, nyílt véleményt, mert a pénzintézetnek politikailag semlegesnek kell maradnia az ügyfelek előtt.

A 15 éves válaszolónak üzenem, hogy inkább tanuljon, hogy az érettségi jól sikerüljön, mert nem politikából fognak kérdezni a vizsgán...

2010. aug. 29. 14:29
 22/29 anonim ***** válasza:
57%

Ja és tudni kell (ezt egy fentebbi hozzászólónak ajánlom), hogy ha valaki tiszta képet akar szerezni a helyzetről, ne csak egy bizonyos helyről tájékozódjon, ugyanis szinte mindegyik honlap, tv csatorna vagy újság elötelezett valamely párt irányába, tehát nem teljesen elfogulatlan képet ad a helyzetről.

RTL, TV2 - aktuális kormánypárt

Fidesz: HírTV, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet

nagyon baloldali: origo.hu, index.hu, Népszabadság, Népszava (bal alatt: MSZP, SZDSZ...)

Jobbik: bar!kád magazin, barikad.hu

Illetve radikális honlap még a kuruc.info, bár ennek a hangvétele néha elég erős.

2010. aug. 29. 14:30
 23/29 anonim ***** válasza:
52%

De kerültem már olyan helyzetbe, amikor faggattak a politikai hozzáállásomról és mivel tudtam, hogy nem adnék a illető számára megnyugtató választ, nemes egyszerűséggel azt válaszoltam, hogy nem érdekel a politika, nem foglalkozom vele. Ezzel nem váltottam i belőle különösebb érzelmeket, annyi lett a következménye, hogy megpróbálta ezt a kis "butuskát" felvilágosítani - persze csak a saját érdeke szerint.

Nem mindig csak poliizálok. Mondtam, hogy ki tudom zárni bizonyos helyzetekben. Nagyon jól tanulok, jól teljesítek az élet más terén is, orvosnak készülök.

Azt hiszem jól kezelem a helyzetet. Minden nap foglalkozom egy kicsit a politikával -annyira, hogy tudjam, mi történt, illetve milyen következményekre lehet számítani- ugyanakkor nem tesz tönkre, nem rombolja a kapcsolataimat, nem veszi el az időmet más fontosabb dolgokról. Mégis jó érzés, hogy hozzá tudok szólni a dolgokhoz és értem, hogy mi miért történik.

2010. aug. 29. 14:38
 24/29 A kérdező kommentje:

Mivel úgy érzem, semmit nem befolyásol, hogy én kire szavazok, nem is gondolom, hogy felelősségteljesen kelle döntenem, mert szerintem semmiféle felelősség nem "terhel" engem e tekintetben... És többször nem is megyek szavazni, mert értelmetlen... (Most is a fidesz nyert, pedig az MSZP-re szavaztunk) Aztán majd idegeskedjek, hogy nem az "én párom" nyert, meg figyeljem, hogy a másik párt hogy "teszi tönkre" az országot és stb stb stb... Meghát ha figyelem is ugyanaz történik, mintha nem figyelném, a nagyon fontos dolgokról, azaz amik engem érintenek (a gyakorlatban) azokról úgyis értesülni fogok, mert elkerülhetetlen, a többi meg nem érdekel.

De egyébként én nem akarok vitatkozni senkivel, vagy ilyesmi.

2010. aug. 29. 14:39
 25/29 anonim ***** válasza:
94%
Tudod, én úgy vagyok vele, hogy engem azért nem érdekel MÁR a politika olyan vonatkozásban, ahogy a legtöbbeket, mert az emberek pártokban gondolkodnak, úgy viszont soha nem lesz változás. Ha változást akarunk, akkor az embereknek maguknak kell változniuk és maguknak kell akarni és tenni a saját kis környezetükben és így továbbadni a változtatást, de amíg pártoktól várja a sok ember a sült galambot, addig nem lesz változás. Én a saját környezetemben a saját életemben teszek azért, hogy igenis valami jobb legyen, és ha mindenki tenné és nem csak az x-eket húzogatnák ide-oda, akkor lenne értelme változtatásról beszélni (én nem az MSZP-re és nem is a Fideszre szavaztam, de nem is érdekes). De a többség pártokat, pártprogramokat lát, tőlük várják a megváltást, de az nem fog bekövetkezni, csak azok számára, akik közel vannak a tűzhöz, hiszen amilyenek az országban lakó emberek, olyanok a politikusok is, miért várunk tőlük többet, mint amit az emberek is tesznek? Igen, köztük is van 1-2 változtatni akaró és ezért cselekedni is kész ember, de a többség ott is olyan, hogy csináljunk "valamit", aztán majd csak lesz "valahogy", és egymásra mutogatnak, nem. Majd ha az országban élő emberek megváltoznak belül, ha nem csak x-elnek, hanem cselekvéssel ráutaló magatartásként elindítják aktívan a változást egy jobb jövő felé, akkor már elvárhatjuk a politikusoktól is, hogy ne csak maguk felé hajoljon a kezük, mert akkor oda is tevékeny emberek fognak kerülni.
2010. aug. 29. 14:55
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

14:55

Nem vagy egyedül, én is így látom. Hiányzik a sok önálló gondolkodású polgár.

2010. aug. 29. 15:36
 27/29 anonim ***** válasza:
50%

"Mivel úgy érzem, semmit nem befolyásol, hogy én kire szavazok"

Több millió ember gondolja így, akkor kinél a felelősség? A szomszéd macskájánál?

Azért tartunk itt, mert mindenki másra mutogat, amikor döntéseket kell hozni, aztán meg könnyű anyázni, ha valami balul üt ki...

2010. aug. 29. 16:17
 28/29 anonim ***** válasza:
38%

Én pedig azt mondom, ne is érdekeljen a politika.

Bartos Cs. István szavaival élve: "Tegyél a levesbe sót!" - Arra a pártra szavazz, amelyik a legkevésbé szimpatikus számodra.

2010. aug. 29. 17:12
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :) Mondom, hogy mostmár egyáltalán nem fogok szavazni se :) Vagyis majd ha felnőtt leszek, akkor biztos fogok, de attól még messze vagyok.
2010. aug. 29. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!