Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 20 éves egyetemista lány...

20 éves egyetemista lány vagyok és Semmit nem tudok a politiákról (meg nem is érdekel), ez mennyire általános dolog és mennyire gáz?

Figyelt kérdés
annyit tudok róla össz-vissz, hogy ki a miniszterelnök éshogy ő melyik párthoz tartozik, meg néhány főbb pártot fel tudok sorolni: mszp mdf lmp jobbik fidesz szdsz, ezek közül viszont lehet, hogy némelyik már nem is létezik, na mindegy :D de ilyeneket h ki a pénzügyminiszter meg köztársasági elnök, azt például már nem tudom...
2010. aug. 29. 13:20
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

konzervativizmus, szocializmus, liberalizmus, radikalizmus, jobb- és baloldaliság

ilyesmiket tudok, töriből tanultuk, én úgy értettem, hogy a napi politikáról nem tudok semmit, hogy napjainkban mi van...

engem is éppen azért nem érdekel, mert csak azt látom, hogy akit érdekel, azok folyton összevesznek ezen (pl munkatársakkal), meg felhúzzák magukat... úgy érzem, jobb lenne kimaradni ebből...

2010. aug. 29. 14:02
 12/29 A kérdező kommentje:
(én egyébként zöld kezecskét adtam mindenkinek)
2010. aug. 29. 14:03
 13/29 anonim ***** válasza:
84%
Énsem mentem szavazni, de csak azért, mert: 1. szavazgatással nem lehet rendszert változtatni, 2. nincs normális párt.
2010. aug. 29. 14:03
 14/29 anonim ***** válasza:
47%
Hasznosabb dolog politikával foglalkozni mint mondjuk ezotériával,jézuskával meg hasonló baromságokkal.A politika mindenki életét befolyásolja.Az ilyenek miatt felesleges a demokrácia,képtelen arra,hogy a saját sorsa fölött hozzon döntéseket.
2010. aug. 29. 14:05
 15/29 A kérdező kommentje:
szerintem is felesleges, hogy ilyen demokrácia van, én pl egyáltalán nem is akarok így beleszólni a politikába... ha én lennék a miniszterelnök, és minden úgy lenne, ahogy én akarom, akkor jó lenne, de így hiába "pattognak" az emberek, aki nem politikus, az úgyse jut semmire a véleményével
2010. aug. 29. 14:08
 16/29 anonim ***** válasza:
73%
Tök mindegy, hogy én milyen döntést hozok, vagy több millióan, tesznek ránk magasról vakegér.
2010. aug. 29. 14:09
 17/29 anonim ***** válasza:
30%
14:05 - Figyelj csak, azzal, hogy nem foglalkozom a politikával, megkímélem magam attól, hogy felbosszantsam magam, vagy esetleg egy munkahelyen hátrányom legyen, ha a főnök pl. másképp gondolkodik ezen a téren (ha már pártok vannak, nem mindenkinek ugyanaz a szimpatikus, ez ugye érthető). Elmegyek szavazni arra, amelyik éppen adott pillanatban "szerintem" "megérdemli", annyira tájékozódom, hogy ezt nagyjából fel tudjam mérni az én életemre levetítve (de nem biztos, hogy az másnak is jó, ami nekem jó, és mi van, ha másképp hoznak jogszabályokat, mint ami nekem jó lenne, én hiába szavazok olyanra, ami az én életemet segítené...). Szerintem viszont akkor tudok leginkább a saját életemben felelősségteljes döntéseket hozni, ha azokat az aktuális körülményekhez mérten hozom meg, és nem pártoktól teszem függővé, hogy éppen hogy ócsárolják egymást, és mit próbálnak beetetni a tömeggel. Aki már a pártoktól teszi függővé az életét, az nem is él igazán, nem is szabad igazán, de aki az aktuális napi körülményekhez mérten hoz döntéseket, az a legnagyobb elnyomásban is szabad tud lenni.
2010. aug. 29. 14:13
 18/29 anonim ***** válasza:
80%

21/L

Én nagyjából tisztában vagyok a dolgokkal, amúgy baromira nem izgat..

2010. aug. 29. 14:15
 19/29 anonim ***** válasza:
43%
én 15vagyok és engem nagyon érdeklnek a napitörténések ajánlom h olvasgasd az origot, én minden nap órák hosszatt böngészem nagyon sok minden van rajta tényleg ajánlom ;)
2010. aug. 29. 14:21
 20/29 anonim ***** válasza:
24%

Igen, elég gáz. Hisz ebben élsz.

Legaláb az alapvető dolgokkaltisztában kéne lenned.

Az meg a legnagobb ökörség, hogy azt sem tudod, i zajlik az oszágban, de elmész szavazni. Nagyon felelősségteljes hozzáállás.

Az igazság az, hogy ha a magyar társadalom nem lenne politikai analfabéta, akor talán el is tudnánk érni valamit. Megállapuk, hogy semmitnem tudunk tenni kisemberként, de talán ha tudod, hogy kire kellene igazából szavaznod, ki mit tett le az asztalra, mennyireegvalósítható a program stb. és nem csak azért ész el, mert anya meg apa.... Akkor nem biztos, hogy tt tartanák.

Aki meg azt mondja, hogy politikával nem éremes folalkozni, mert tönkreteszi az emberi kapcsolatokat meg hátránya van belőle az embrnek... Ez csak azzal fordul elő, aki nem tud okosan politizálni.

Ha nem akarsz a munkahelyen hátrányt, akkor ne vidd be oda a politikát.

Ez az egész nem arról szól, hogy ha foglalkozol politikával és van egy kialakult véleményed, akkor ész nélkül hangoztatnd kell mindenhol.

19 éves lány, aki tisztában van az aktuálpolitikával

2010. aug. 29. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!