Liszt Ferenc járt valaha a később róla elnevezett repülőtér területén?
Ti nem tudjátok, mások lehet, hogy tudják.
Meghalt szegény, nem tudom tőle megkérdezni.
Nem valószínű, sőt - Budapesten sem sokat járt, hiszen főleg a Monarchia nyugati területein dolgozott német ajkú kollégákkal.
Ettől függetlenül persze még hülye ötlet repülőteret nem-szakmai személyről elkeresztelni - legalább egy mérnököt, fizikust vagy valami közepesen-semleges politikust találhattak volna akinek távolról köze van a repüléshez. De ha ez vigasztal a norvégok Griegről pl. olajmezőt neveztek el ami még röhejesebb.
Il Professore: Ezek szerint a lengyelek is hülyék a varsói Chopin-nel vagy a spanyolok a granadai Frederico Garcia Lorca-val :) Mondjuk ebben a műfajban szerintem Lyon verhetetlen, mert igaz, hogy Saint-Exupéry, aki ugyan szakmabeli, de nem tudom, mennyire jó ötlet olyasvalakiről légikikötőt elnevezni, aki repülőgépszerencsétlenségben vesztette életét...
Egyébként tökéletesen egyetértek veled, szinte kizárt, hogy járt volna ott.
Liszt Ferenc (németül Franz Liszt; Doborján, 1811. október 22. – Bayreuth, 1886. július 31.)
"Az új repülőtér építésének terve 1938-ban került napirendre. Három település, Pestszentlőrinc, Rákoshegy és Vecsés határában lévő területet jelölték ki a leendő repülőtér számára. "
Szerinted járt?
1886-ban meghalt.
A reptér meg 1950-ben nyilt meg.
Számolj! :)
7-es
Mondjuk a kérdés nem arról szólt hogy a reptéren járt-e. :-D
Mondjuk ez igaz :D
De Ferihegyet - a városrészt - nem Liszt Ferencről nevezték el.
Ha kicsit arrébb teszik akkor Rákoshegyi reptér lett volna.
Le sem merem írni kiről nevezték volna el :DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!