Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A régebbi időkben a szexuális...

A régebbi időkben a szexuális felvilágosítás nehezebb volt?

Figyelt kérdés

Most nézem a Bridgerton című sorozatot és most tudatosult bennem, hogy akkor még kötelező volt szülő felvilágosítson gyereket. De közben illusztrációk sem nagyon voltak és még tabubb téma lehetett.

Viszont sosem gondoltam volna, hogy annyira nehéz erről beszélni, hogy felnőtt nő nem tud a szexről. Legalábbis a sorozatba így van. Vagy ez kicsit sem életszerű?

A kérdést pedig nyilván előkelő családok körében értem, ahol egy úri hölggyel nem lehetett mindenről beszélni.

Feltételezem férfiaknál ez picit másképp működött.

Mit gondoltok? Régebb miként zajlhatott ez a folyamat? Tényleg elképzelhető, hogy egy nő csak akár férjhezmenés előtt tud meg ilyen dolgokat?

2021. júl. 14. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:
55%

Butabbak voltak régen az emberek és azt hitték szégyen a felvilágosítás.

Mirigy Zsigmond egyik novellája van van egy kislány aki árva és egy néni neveli. Nem megy neki matek és a tanár piszkálják hogy azért mert lány meg kérdi hogy törtet törtel hogy adunk össze. A lányka meg sápadt és rosszul érzi magát. Mikor kimegy a tanár a leányka észreveszi hogy egy vercsepp van a padlón és rájön hogy belőle Csepreg de nem tudja mi az, azt hiszi vétkezett valamit és azért. Kimegy és elfogja az alsó szoknyáját mert az is véres.

Azután hazamegy és vesz másik aksoszoknxat majd imádkozik és lefekszik. Arra ébred hogy vertocsa van az ágyában és elkezd sírni, a néni aki neveli azt mondja neki szegénykém hát már te is nő vagy.

2021. júl. 16. 07:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Móricz Zsigmond, alsószoknyát
2021. júl. 16. 07:15
 3/4 anonim ***** válasza:
A 80-as évek közepén a 7-es biológiakönyvben volt leírva, hogyan fogan meg a gyerek ábrával kiegészítve, ami akkor elég meredeknek tűnt. Otthon is volt valami hasonló könyv, amit rejtve olvasgattam.
2021. júl. 17. 10:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem emlékszem, hogyan ment. A suliban talán hetedikben volt erről 45 percben szó.

De nekem van egy 5 évvel idősebb bátyám, így én már 10 évesen néztem super8-on szexfilmet, és amúgyis egyengette a tesó az utamat, 13-14 éves koromban már vitt magával mindenfelé, így sokat voltam a nagyfiúk között, óhatatlan, hogy hamar képbe kerültem.

2021. júl. 17. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!