Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Más se látja az élet értelmét...

Más se látja az élet értelmét és nem talál benne semmi szépet?

Figyelt kérdés

Azt hiszem a boldog embereknek vannak illúzióik, s ezek megvédik őket, az elméjüket. A személyt az egót, egy biokémiai terméknek tartom már, egy evolúciós produktumnak. Noha voltak különböző élményeim, ezzel kapcsolatban éppen ezért tudom hogy az agy biokémiája mennyire fontos. Kicsit kibillen valami és máshogy látjuk a dolgokat. Viszont aki kiég, az nem fog lényegesen változni.

Én kiégtem, nem lelem örömömet semmiben. S ha nőkről van szó, akkor is inkább már egy ölelésre vágyom vagy együtt alvásra. Mert a szex is végső soron menekülés, mert az orgazmusig sem gondolsz a világra, maximum a partneredre meg a tempóra.

Nem látom a munkámnak az értelmét, sem másét. Bárki bármit dolgozik hosszútávon az egész Univerzum szét fog esni. Persze ez a mi kis életünkben nem probléma, de generációk múlva, ha lesz addig még ember akkor igen. Bármit dolgozol, festesz, írsz, tervezel szobrot vagy épületet hosszú távon semmi haszna, a világ nem lesz másabb tőle. Nem lehet megfordítani a dolgok folyását. A napunk is kialszik, felrobban stb. A Főld felszíne még át is rendeződik, eltűnik a mediterráneum és az afrikai kőzetlemez benyomul a beltenger helyére. Bármit is csinálsz is most ezeket nem lehet elkerülni, max átköltözni egy másik bolygóra de az is időleges.

Félelmetes, hogy létezünk egyáltalán, és létezik ez az egész. És sehol nem találunk senkit, vagy nem mutatkoznak amitől csak még parább az egész. De ha tudnánk más fajok létezéséről az sem lenne jobb, mert abból csak azt tudnánk meg hogy az élet alapvető mechanizmusa máshol is működik más milyen struktúrában. És? Ettől ez még ugyan olyan nyomorúságos hely. Illúzió az idő, a naplemnte, a víz kék felszíne, stb.

A születésed is egy átlagos nap volt, és a halálod is az lesz. Nem fog változni semmi minden megy ugyan úgy tovább csak nélküled. és ha van túlvilág? Attól miért lesz több értelme? - van a partizán nevű kidobós játék, két csapat amit két civilizációt szimbolizál. Háborúznak. Akit kidobtak az kiáll másik verziójában visszaalhat ha mást kidobottak az ellenséges csapatból. Valami Ilyesmi a túlvilág képzete is. Vagy ott várakozol vagy megpihensz és jössz vissza. Na most ha ott maradsz egy tökéletes világban öröklétben, de rájöttél hogy az életnek semmi értelme akkor ott mit csinálnál? Vagy ha vissza kell jönni mi értelme oda átmenni. Logikátlan.

S bár azt mondják civilizációban élünk, mégis a természetes szelekció működik az emberi társadalomban is.

Egyre inkább úgy gondolom a nihilistáknak van igazuk, különböző élményeket szereznek, meg orgiáznak. Ebből mást nagyon nem lehet kihozni. - Mert hiába fejlődsz, építed magad a kártyavárad bármikor leomolhat...

Ráadásul nem olyan ez mint egy videójáték hogy legalább lennének benne mágikus vagy sci-fi elemek, igazi misztikumok stb. Tegyük fel igaziak a gabonakörök! És? Pár ET-üzizik velünk. Naés? Vagy kiderülne hoyg ők teremtettek minket, vagy itt voltak a Földön. Ez mit változtatna azon, hogy ez az egész egy "nap" -majd magába roskad, bezuhan és esetleg kezdi elölről.

Ráadásúl pl itt a matematika - sokan azt mondják ez csak emberi kitaláció, mások szerint csak felfedezzük. És gyakorlatilag minden tudománnyal így van, nem kitaláljuk őket hanem feltárjuk mint a régészet. de ez benne az őrjítő, hogy Istenre nincs konkrét bizonyítékunk míg az előbbire igen. Ha valóban van isten miért teremtett ennyire unalmas világot és ez alatt az összes bolygót és kultúrát értem mert a fizika törvényei ugyan azok. Pl egyik bolygón sem lesz színváltós az égbolt vagy Mézga Aladár űrutazásai sem fognak ebben az univerzumban megismétlődni. Meg ha vannak ufók miért is figyelnének minket, ha megfigyelhetnék magukat egy időgép segítségével, nem?

Elmennék egyik bolygóról a másikra csak azt érezném hogy a sajátom nem különleges és én sem vagyok az.

Sokszor ezek miatt azt érzem, hogy az emberi fejekben és azokon kívül az a folyamat amit emberi történelemnek hívunk mintha elfáradt volna. - Dolgozunk hogy együnk, aztán az egészet leküldjük a wc-n és megint megyünk dolgozni.

Egyedül a szex/ orgia jó talán az életben mert addig sem gondolunk ezekre a dolgokra, szerintem. És nem is értem azokat akik ennyire szemérmesek meg gátlásosak ez ügyben. - persze egy idő után ez se lesz izgalmas.

2021. júl. 3. 17:27
 1/2 Alain Delon ***** válasza:
Szerintem nálad az a baj, hogy szélsőségekben gondolkozol: értelmetlenség-orgia. Arra kellene törekedned, hogy ezek között találd meg az örömöd. Nekem pl. öröm, ha eszek egy darab jó csokit. Ha univerzális szinten gondolkodsz, akkor tényleg folyton lehangolt leszel. A mindennapi dolgokban fedezd fel az örömforrásokat. Ne gondold túl az életet.
2021. júl. 8. 08:06
 2/2 anonim válasza:

Miért lenne unalmas itt élni? Miért nem látod a szépet? A család, a barátok stb. teszik jelentőségteljessé, mert azok egy nap eltűnnek, nem lesznek többé, a hibákat pedig értéktelenné, mert pff mi van velük? Emberek vagyunk, mindig is hibázni fogunk, és megy az élet tovább.

És ha tényleg nincs értelme az egésznek? Mi van akkor? Örülj hogy élhetsz, találj értelmet az életben. Mindannyian mások vagyunk, mindenkinek más lesz a válasz. Szerintem vegyél ki pár szabadnapot, menj egy városba és szórakozz. De ne dugni menj, hidd el hogy vannak jobb dolgok is annál. :)

2021. júl. 15. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!