Igaza van anyának, hogy ez nem értelmes?
Figyelt kérdés
Ez bután fog hangzani, de komolyan érdekel. Anyáékkal voltunk a tescoban, ahol régen voltak halak egy akváriumba. Megkérdezte nevelőapum, hogy vannak még itt halak? mondtam hogy nem. erre anyám azt mondta hogy ez nem értelmes így, azt kell mondani hogy "nincs" és nem azt, hogy "nem"
Szerintetek?
2021. jún. 24. 17:04
1/11 anonim válasza:
Nincs. Mindkettő helyes, de ha pontos akarok lenni, akkor nem, nincsenek.
2/11 anonim válasza:
"Nincsenek" lett volna a helyes. Tényleg nem értelmes a "nem". (Te anyud is magyar szakos tanár, vagy csak szeret kötekedni?😅)
3/11 anonim válasza:
AkváriumbaN
Ha már a helyesnél tartunk
4/11 anonim válasza:
Bár ez kötekedés, de technikailag igaza van. Van valami? Nincs. Ez igaz? Nem (igaz).
5/11 anonim válasza:
Egyikőtök se találta el :D
Én naponta tépem ki a hajam a "nem-e" "csinálNÁK" és a "minden IS" szentháromságon. Dehát ez ilyen.
Tökmindegy ha a másik megérti mit akarsz mondani.
6/11 anonim válasza:
5-ös, nagyon sokan használják igy, hogy: nem-e lehetne-e 😃😹
Amikor meghallom, falra tudNÁK mászni 😃
7/11 anonim válasza:
Azért élőszóban ez így teljesen oké. Nekem fel sem tűnt volna. A nem, nincsenek a helyes és most lusta voltam idézöjelbe tenni, pedig úgy lenne helyes.
8/11 anonim válasza:
Ez mit befolyásol koztetek, hogy ide kerult, nem mondjuk a tudomány kategoriaba?
9/11 anonim válasza:
Az ember beszélje legalább az anyanyelvét tisztán, érthetően, szabatosan, értelmesen, logikusan.
Édesanyádnak igaza van: van-nincs, igen-nem.
10/11 anonim válasza:
8. Vagyok, aki lepontozott, biztos csak annyi jut eszebe, hogy ide volt teve..ok. grat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!