Miért van annyi "magyarellenesség" még a magyarok között is?
Azaz miért utálja valaki a saját "fajtáját", tagadja a származását, teher neki magyarnak lenni, stb.
Elég sok ember van a szűk környezetemben, (amúgy 40-60 év közötti emberek) akinek a felfogásával részben nem értek egyet, mert más korban nevelkedtem, így más a világlátásom
Sokan románoznak, mondják, hogy "idősebb vagyok, mint Szlovákia", skandálják, hogy "Vesszen Trianon", lenéznek külföldieket, stb, és ezzel sem tudok egyet érteni
Illetve rengeteg minden el van b***va ma Magyarországon (de a politizálást inkább hagyjuk) mégsem vetem meg emiatt a származásomat
Tényleg létezhet olyan, hogy csak pár ember vagy a Fidesz miatt valaki megutálja a saját hazáját? Vagy ennek vannak más okai is?
Majd ha meg kell tanulni egy másik nyelvet ezeknek az embereknek és akkor talán elérik a félember megbecsülésének a szintjét, majd elgondolkodnak magukon, hogy kik is ők.
Az a vicces, hogy ezek az emberek saját magukat szidják, csak meggyőződésük, hogy nem, ők kivételek.
Igazából el lett a fejükbe ültetve egy rossz kód, ami alapján általánosítanak.
Bár kérdés, hogy mit jelent magyarnak lenni?
Mert az is túlzás, hogy imádni egy magyar bűnözőt, vagy a kavicsokat puszilgatni.
Mire legyen büszke egy magyar és miért?
Miért fontos a magyarság?
És aki tagadja, hogy magyar, miért lehetne más? (azon kívül, hogy ő másnak mondja magát).
Hogy kerül ide a Fidesz...? A magyarok mindigis gyűlölködőek voltak egymással! Külföldi országokban is gyakori, hogy a magyarok kitúrják egymást a munkahelyekről, ahelyett, hogy segítenék egymást...
De, ha szerinted ez csak 11 éve van így, mióta a Fidesz van kormányon, akkor nincs több kérdésem... Te is csak a levegőt szívod...
3-as: Igen, elég erős ok, de a kormánypárt nem egyenlő a magyar néppel
4-es: "A magyarok mindig is gyűlölködőek voltak egymással" - Tudom, és ennek a miértjére kérdeztem rá.
El nem hiszem, hogy ennek a gyűlöletnek bármi köze lenne a politikához, bár ezt a kérdésemben is próbáltam érzékeltetni
Nem mondom, hogy feltétlenül büszkeségre ad okot az, hogy kinek születtél (mivel nem te döntöttél róla, nem a te érdemed), na de hogy valaki emiatt utálja magát, a saját népét...
Akár merre nézek, más népeknél ilyet nem nagyon tapasztaltam, ez valami magyar sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!