Nézem ezt a Fundan tüntetést, és olyan gáz, hogy folyamatosan fotósok vannak a tömeg előtt, ahogy vonul. Miért nem használ zoom-ot, hogy ne zavarjon?
"nincs elég jó gépük, hogy messziről is tudjanak fotót készíteni?"
A kulcsszó a látószög. Biztos emlékszel a Cápa filmből a Vertigo effektre. A téma nem változik, de a háttér nagyon is.
"A kulcsszó a látószög."
Azt én értem, de olyan fontos művészi kép készítésével zavarni egy felvonulást? Illetve ha egyvalaki már készített, akkor másnak miért kell? Az a kép úgyis bejárja majd a sajtót, miért kell még tíz másiknak is ugyanolyan fotót készítenie, az már nem kreatív, mondjuk az elsőtől sem az.
Ezek ilyenek. Én szoktam eseményeken fotózni, az én vezérelvem az, hogy az esemény a fontos. Mindig úgy helyezkedek, hogy másokat ne zavarjak, illetve előtte akár egy órával helyet keresek magamnak, és nyakamba akasztom a gépet, hogy a világ láthassa, inkább ne üljenek elém, ha máshol is van hely. De látom, hogy mindenki más nem így gondolja, és ide tartozik az egész világ, nemcsak a megélhetési fotósok - gondolj az anyukára, aki előreszalad, hogy az ovis ballagáson a lányáról csináljon egy telefonos képet. Az meg, hogy elémáll, az teljesen természetes bárki bolygólakótól.
Ami a látószöges megjegyzést illeti, tökéletesen igaz, de két replikám lehet rá:
1. manapság ilyen finomságokat már nem ér föl ésszel egy megélhetési fotós
2. bármikor lehet bármilyen képre azt mondani, hogy na, akkor ez a jellegű kép nem készül el, az élet meg megy tovább; majd készítek telével olyant, ami szintén jó, csak más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!