Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Most őszintén mi értelme a...

Most őszintén mi értelme a facebooknak?

Figyelt kérdés
Csak én nem látom értelmét? Sokszor nézem hogy mennyi mindenki azon töpreng hogy annak mennyi ismerőse van neki meg nem és gondolkozik biztos azért mert az jobban néz ki. Vagy ugyanez a likeolással hogy ennek sokan likeolták az adott képét annak meg nem. Illetve a csoportokban a sok konfliktus.
2021. máj. 30. 16:58
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Magamutogatás, adatgyűjtés, liberális véleménydiktatúra, macskásgif, coelho idézetek
2021. máj. 30. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Részemről annyi, hogy vannak tartalmak, amelyek csak onnét érhetőek el. Ennyi. Kapcsolattartás meg ilyesmi nem érdekel. Rá se nézek. Valakinek a halálára nyilvánítottam részvétet pár éve, ennyi.
2021. máj. 30. 17:15
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Akik létrehozták a facebookot azoknak több valószínűleg több céljuk is volt: az emberek könnyű ellenőrzése lekövetése, társadalmi kultúrális szokások elemzése, algoritmusok által célzott hirdetések, politikai befolyás, az emberek könnyebb befolyásolása. Ezek a főbb célok, a szociális kapcsolattartás és a like vadászat csak úgymond a felszín. Amúgy meg mire jó a facebook? Magamutogatásra, chatelésre, hívásra, esetleg például amire én használom egy két ember írását vagy csoport írását követem.
2021. máj. 30. 17:18
 4/8 anonim ***** válasza:
59%
A csoportoknak látom értelmét, az "ismerősöknek" nem. Ha valakitől akarok valamit, felhívom, találkozom vele stb. És nem ugyanazt mondom el X embernek, mert mindenkivel más-más viszonyban vagyok. De tagja vagyok állatmentő / állattartó csoportoknak, a lakókörnyezetem csoportjának, a régi évfolyamtársi csoportnak, munkahelyi csoportnak, több, régi fényképeket megosztó csoportnak, ház körüli teendőkkel kapcsolatos csoportnak és ezek mind jók.
2021. máj. 30. 18:25
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

Nekem csak szüleim és mamám használja, én abszolút nem.

L23

2021. máj. 30. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
37%

Én nem tapasztaltam ilyent a környezetemben. Mondjuk mi már 20 felett, sőt, 25 felett vagyunk, nem ez a prioritás.

Én a tiktokot, instagramot és facebookot is szeretem. Ömlesztve, a teljesség igénye nélkül ezek miatt szeretem:

- Emészthető, befogadható, érthető nyelven olvasok pszichológiát, pszichológiai tényeket.

- Követek egy kertészmérnök leányzót, aki videókat készít ehető növényekről.

- Rengeteg kifejezetten jó recepttel találkoztam már mindhárom helyen, sokszor vált segítségemre.

- Artistokat követek, mert én magam is rajzolok. Rengeteget tanultam már másoktól, de imádom nézni, olvasni, amit mások megosztanak.

- Szeretem Bihari Vikit, követem is a Tékasztorikat. Tök jól ír a csaj, élmény olvasni. (Szeretek másutt is olvasni, más dolgokat, de azokat más helyen találom meg. :) )

- Rengeteg vicc oldalt követek, képeket,videókat. Pár másodperc ezeket elolvasni vagy megnézni, de sokszor nagyon sokat dob a hangulatomon. Szükség van a kikapcsolódásra is.

- Érdekelnek a madarak, sündisznók, több csoportban is benne vagyok, ahol mindkettőről vannak jó posztok.

- Vannak olyan zenekarok, zenészek, akiket rendszeresen hallgatok. Róluk is szoktam olvasni illetve mindig tudom, hogy mikor jön valami új.

- Szeretek kreatívkodni, sok ötletet gyűjtöttem már mindhárom helyről.

- Érdekel a kertészkedés, a növények gondozása. Szintén mindhárom helyről sok infót gyűjtöttem már.

- Nyelvtanulásra is jó.

- Animék, mangák szintén nagy hobbim, kényelmesen tudom követni, hogy mikor hol mi jelenik meg magyar felirattal, illetve ajánlókat, kritikákat, vitákat is tudok olvasni.

És még biztos tudnám sorolni. 23 ismerősöm van a facebookon. Ebből kettő-három az, akivel rendszeres kapcsolatot tartok a messengeren. Ami nagyon nagy segítség, több szempontból is.

Én szeretem használni ezeket. Meg a pinterestet, a youtube-ot, a gyk-t, az ao3-t, az animeaddicts-ot, a nyelvtanulós appokat, sőt, a játékaimat is.

Csak utána kell menni az értelmes tartalomnak és időt szakítani más dolgokra is.

Az a vicc amúgy, hogy anyuék néha beszólnak, hogy sokat masztizom a telefonomat. De míg ők sorozatokat, filmeket néznek délutántól éjfélig a tévén, én addig fejlesztem magam több téren is, a telefonon. 🤷‍♀️

Még fészbúkmatyi vagyok, tudom, de 70-80%-ban értelmes tartalommal van tele a hírfolyamom, azért tud ennyire lekötni.

Nem rossz hely amúgy ez az Internet nevű bolygó, csak nem a nyomornegyedben kéne császkálni.

2021. máj. 30. 18:51
 7/8 anonim ***** válasza:
53%
Mondanám, hogy semmi, de mivel a Facebookból élek gyakorlatilag, így mégiscsak van valami. De magáncélokra már alig használom.
2021. máj. 30. 18:52
 8/8 anonim ***** válasza:
80%
Vállalkozás futtatásához jó, másra nem.
2021. máj. 31. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!